Buč Kesidi najavili goste na koncertu 16. septembra na Stadionu Tašmajdan: Bojana Vunturišević, Pocket Palma i Džipsii

Očekuje nas veliki spektakl

0
Reklama


Očekuje nas veliki spektakl


BEOGRAD, 18. avgusta – Muzički bend “Buč Kesidi” iz Pančeva otkrio je imena gostiju koji će im se pridružiti 16. septembra na beogradskom Stadionu Tašmajdan – Bojana Vunturišević, Džipsii i „Pocket Palma”.


 Levoruki elektro rokenrol dvojac iz Buč Kesidi jedini je bend novije generacije koji je stekao toliko veliku bazu obožavatelja u Srbiji i regionu da je iskorak prema osvajanju stadiona dokaz da sastav ima nezaustavljivi rast u karijeri.  


 Nakon rasprodatog stadiona Šalata u Zagrebu i SPENS-a u Novom Sadu, na red 16. septembra dolazi još veći poduhvat – beogradski Tašmajdan.


 Kako navode iz njihovog tima, za njihov najveći koncert u dosadašnjoj karijeri i veliko finale aktuelne turneje „Skupi snagu“ fan pit je rasprodat za samo dva dana, a do danas su već prodali 80% kapaciteta najvećeg stadiona u centru Beograda, te time prevazišli i broj prodatih ulaznica na Šalati.BUČ KESIDI _GRI8124 Šalata Foto: Vedran Metelko


Grupa izuzetno ceni rad svojih kolega sa kojima dele regionalnu scenu, pa će na Tašmajdanu ugostiti Bojanu Vunturišević, Džipsiija, a iz Hrvatske će stići bend “Pocket Palma”.


 Posle mnogih uspešnih koncerata na kojima je promovisala novi album, „madrina“ domaće muzičke scene Bojana Vunturišević, u žanru elektro pop i hip popa, sa publikom će na Tašu podeliti vatromet energije i emocija koju nose njeni nastupi i pesme sa do sada dva stiudijska albuma „Daljine“ (2017) i „Ljubav“ (2023).


Ovog leta bivša pevačica elektro pop benda “Svi na pod” je gostovala na svim najvećim domaćim festivalima – Exitu (Novi Sad), Arsenal festu (Kragujevac) i Beer festu (Beograd), a u aprilu je imala dva rasprodata koncerta u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.Bojana Vunturišević, foto Jelena Janković
Jedan od najzapaženijih izvođača na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije svakako je bio Džipsii, koji je tokom leta nastupao na velikim festivalima u zemlji i regionu, a 16. septembra na Tašu će prvi put uživo nastupiti pred beogradskom publikom.  Svojom autentičnom pojavom i muzikom pokreće ljude, što će i pokazati izvođenjem pesama sa albuma „Greh“.


 Sint-pop-trio iz Hrvatske “Pocket Palma” već godinama uspešno stvara sopstveni muzički izraz koji najbolje iskazuju na autorskim albumima koji su ih postavili u sam vrh regionalne elektro-pop scene.
Do sada su svoje pesme predstavljali klupskoj i festivalskoj publici, a upravo pred objavu novog studijskog albuma, stižu i na Tašmajdan.


Pocket Palma, foto Benjamin Strike

Džipsii, foto Mario Jelikić Nakon uspešnog nastupa na platou kod Pobednika na Kalemegdanu u avgustu 2021. i dosadašnje turneje „Skupi snagu“, veliki stadionski koncert na Tašmajdanu će bez sumnje biti kruna dosadašnje karijere “Buč Kesidi” koji čine Zoran Zarubica (vokal i bubanj) i Luka Racić (vokal, gitara).
Krajem 2019. godine momci iz “Buč Kesidi” su veoma brzo i lako rasprodali dva konceta u Domu omladine Beograda.

 Osim hitova sa prva dva studijska albuma publika u Beogradu prvi put će uživo moći da čuje novu muziku benda, tri singla uz video spotove, koja su objavili proteklih meseci: „Curimo po asfaltu“ predstavljen je početkom decembra 2022, „Skupi snagu“ krajem februara, a „Trebaš mi“ tokom maja.


 Podsetimo, njihov koncert je bio prvo zakazan za 3. jun ove godine na Tašmajdanu, ali kako se taj datum poklopio sa prvih mesec dana od užasne tragedije u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, tandem Zoran Zarubica – Luka Racić rešio je da odloži budući spektakl za 16. septembar, jer je ocenio da je prerano održati takvu vrstu dogadjaja posle tolikog šoka.


BUČ KESIDI BK FOTO – Sofija Modošanov i Ivana Tešić
Bend iz Pančeva je nazvan prema antologijskom američkom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) Džordža Roj Hila gde su glavne uloge odigrali Pol Njumen i Robert Redford, ali i prema istorijskoj ličnosti – Robertu Leroj Parkeru, poznatijem kao Buč Kesidi, koji je bio ozloglašeni američki pljačkaš vozova i banaka, i vođa „Wild Bunch“ bande na Divljem zapadu.


 Objavili su studijske albume – “Posesivno-ospulsivni hospul” (2016) i “Euforija” (2019), EP izdanje “Španska serija” (2016), kao i live album “Euforija uživo” (2021) od čega je nastao i istoimeni dugometražni film.


Na aktuelnoj turneji rasprodali su sve koncerte po mnogim gradovima Srbije, i regiona, a nedavno su imali uspešan nastup na Arsenal Festu (Main Stage) u Kragujevcu.

Ivan Makragić
TANJUG – Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here