Bubnjar Iron Maidena Nicko McBrain otkrio da se borio s rakom tokom rada na albumu “Senjutsu”

0
Reklama

Bubnjar Iron Maidena, Nicko McBrain, u intervjuu za medije otkrio je da mu je pre dve godine, 2020., dijagnostikovan rak grkljana u prvom stadijumu.

McBrain se o ovoj temi otvorio pričajući na Medicinskom fakultetu Miller u Miamiju, nedugo nakon objavljivanja najnovijeg albuma Iron Maidena, Senjutsu. Bubnjar je rekao da je prvi put primetio značajne promene u svom glasu 2019., kada je to otpisao kao tipičnu promuklost nakon nastupa. “Kad sviram bubnjeve s bendom, zapravo vrištim i galamim, poput judo borca koji udara o strunjaču”, rekao je. No, kako je njegova bolest napredovala, shvatio je da je ozbiljnija od prethodnih problema. “Kada ležite u tihoj sobi i govorite i čujete svoj glas u glavi i prehlađeni ste, zvučite drugačije”, rekao je. “Mislio sam da me ovaj moj drukčiji glas jako podseća na ono kad završim turneju ili onako kako zvučim nakon nastupa. Nisam bio prehlađen niti sam imao ikakvih simptoma bolesti. Nakon toga sam napokon na sebe preuzeo odgovornost da pozovem doktora.”

McBrainu nedugo od prvog stadija raka, on odmah i odstranjen. 70-godišnja metal legenda sada je u remisiji i ide na preglede svakih nekoliko meseci kako bi bio siguran da će tako i ostati, a poziva i druge da učine isto. “Toplo preporučujem svima koji možda osećaju da je nešto drugačije s njihovim glasom, da odu i provere”, rekao je. “Nemojte to odlagati. Za mene je ispalo jako dobro jer sam to otkrio u prvoj fazi.”

Otkako je bio na lečenju, McBrain je doživio izdanje “Senjutsua”, a Iron Maiden je završio svoju turneju “Legacy of the Beast”, koja je posetila i Zagreb. U maju će krenuti na novu turneju, “Future Past Tour”, usredotočenu na “Senjutsu” i “Somewhere in Time” iz 1986., koja započinje u Ljubljani, gde je koncert već rasprodat.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here