Brodvej otvara širom vrata od septembra, karte uskoro u prodaji

U planu je popuštanje mera u Njujorku u borbi protiv pandemije

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

NJUJORK, 6. maja (Tanjug) – Ulaznice za pozorišnu sezonu na čuvenom Brodveju na Menhetnu u Njujorku počeće da se prodaju tokom ove nedelje, iako će predstave moći da se izvode tek od 14. septembra, javila je novinska agencija Rojters.

   Tada će pozorištima biti dozvoljeno da popune 100%  kapaciteta publike u svojim salama, kako je istakao guverner Njujorka Endru Kuomo.

 

Hiljade ljudi su izgubili posao kada su se brodvejska pozorišta zatvorila u martu 2020. godine usled izbijanja pandemije virusom Kovid-19.

 

   „Brodvej predstavlja glavni deo identiteta i ekonomije naše države, tako da smo oduševljeni što će se zavese konačno ponovo podići“, napisao je gospodin Kuomo na Tviteru.

 

   Uprava grada Njujorka planira krajem ovog meseca da ukine većinu ograničenja, odnosno zabrana za koronavirus, ali Brodveju je neophodno  više vremena za probe, a producentima dovoljno vremena za reklamiranje svih predstava.

  „Ponovno pokretanje Brodveja je veoma složen poduhvat“, izjavila je za agenciju Rojters – Šarlot St. Martin, predsednica industrijske grupe Brodvej Liga (Broadway League).  

  „Današnje zeleno svetlo guvernera Njujorka da karte krenu da se prodaju za naše predstave na jesen od vitalnog je značaja za naš dalji uspeh”, dodala je ona.

 

  Sigurnosne procedure u vezi pandemije se i dalje dorađuju i uzimaju u razmatranje, s tim što je jedna od mogućnosti kao uslov za ulazak, da publika pokaže dokaz o vakcinaciji. 

   „Nikada to ranije nismo radili“, otkrila je Viktorija Bejli, izvršna direktorka TDF-a, neprofitne organizacije koja nadgleda štand za prodaju karata na Tajms Skveru.

 

  „Poslednji put kada se pozorišna industrija otvorila nakon pandemije, to se desilo kada je Šekspir još uvek pisao nove drame”, poentirala je Bejli.

 

   Kako otkrivaju iz direkcije, čak 31 brodvejska predstava je bila u produkciji, u sred proba, kada je Covid-19 pogodio ceo svet i zatvorio pozorišni život, uključujući komade “Hamilton”, “Vicked” i “Kralj lavova”.

  Ipak, neke spektakl predstave kao što su “Mean Girls” i “Frozen”, neće se vratiti na scenu, za sada su ti projekti obustavljeni.

 

 Brodvej pruža podršku za više od 96.000 radnih mesta u Njujorku i tokom 2019. godine doneo je prihod od skoro 15 milijardi dolara (11, 2 milijardi evra) gradskoj ekonomiji, prema podacima spomenute Brodvej Lige, pozorišnog sindikata.

 

  Ta impozantna cifra ne predstavlja samo unosan prihod od prodaje ulaznica, već i ulaganje u spremanje i kasnije izvođenje predstava, a svakako se uzima u obzir i novac koji turisti potroše kada dođu u Njujork da gledaju velike predstave. 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket