Britanski magazin “Independent”: Novi Sad kao jedna od 10 svetskih destinacija – obavezno posetiti 2022. godine

Velika čast za Srpsku Atinu, na listi sa Maldivima, Indijom, Kanadom, austrijskim planinama i kolibama u Velikoj Britaniji

0
ReklamaVelika čast za Srpsku Atinu, na listi sa Maldivima, Indijom, Kanadom, austrijskim planinama i kolibama u Velikoj Britaniji


Jedan od najuglednijih britanskih listova “Independent” uvrstio je Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture među deset svetskih destinacija koje bi trebalo posetiti tokom 2022. godine.

Tako se Novi Sad našao u društvu najrazličitijih krajeva sveta kao što su egzotični Maldivi, austrijske planine, Kanada, Indija i mnoge druge atraktivne svetske metropole.


U svom tekstu magazin “Independent” ističe da će Novi Sad biti domaćin za 4000 lokalnih i internacionalnih umetnika koji će tokom 2022. godine učestvovati u 1500 kulturnih događaja.

Autori članka naglašavaju kako će veći deo programa da se održava u raznim središtima kulture širom Novog Sada kao što su bivša industrijska zona i dvorac iz 19. veka, odnosno kulturnim stanicama Svilara, Mlin i Eđšeg i u Kreativnom distriktu.


Centar Trg slobode noć foto Novi Sad – EPK V. Veličković
Na ovoj listi izdvojeno je deset destinacija, a ujedno i ideja za različita putovanja u 2022. godini, kao što su kolibe u Velikoj Britaniji, ali i luksuzni hoteli na Maldivima.

Između ostalog na listi je predstavljen i upravo Novi Sad, Srpska Atina, grad Exita, Sterijinog pozorja, do nedavno i Cinema City filmskog festivala, Tamburica festa, koji nosi titulu Evropske prestonice kulture za 2022. godinu.

Ceo tekst može da se pročita izvorno na engleskom jeziku ovdem na sledećem linku:
https://www.independent.co.uk/life-style/travel-ideas-destinations-to-inspire-you-in-2022-b2025346.html?fbclid=IwAR3IKd9mIR9ALxCbE2PMnFS9WJoQLeAHwGKycudYP2crmemq1j80B5A8STw


Barselona Gipsy balKan Orchestra foto promo
Antropoceno – GOTAN PROJECTOvo je još jedan u nizu tekstova koje objavljuju svetski mediji u kojima navode da je Novi Sad nezaobilazna turistička destinacija pa je tako o ovogodišnjoj Evropskoj prestonici kulture pisao Euronews, BBC, “Lonely planet”, “Condé Nast Traveller” i “Time Out”.


Večeras – 6. marta u okviru festivala programskog luka –“SEOBE” i multimedijalonog književnog paviljona “Seobe duše” na Novosadskom sajmu, koncert će održati multinacionalna muzička grupa „Barselona Gipsy balKan Orchestranaravno iz Barselone, koji su u Beogradu 2019. rasprodali dva nastupana Kolarcu, a opet će uskoro imati koncert i u klubu Buddha Bar u prestonici.

Takodje, 12. marta će članovi čuvenog inostranog elektro sastava “Gotan Project” održati celovečernji koncert, a na repertoaru je i Bilja Krstić i Bistrik.

Na književnim večerima učestvovaće regionalni pisci – Rumena Bužarovska (Makedonija), Miljenko Jergović (Bosna i Hercegovina), Damir Karakaš (Hrvatska), Darko Cvijetić (BiH), Kristijan Novak (Hrvatska) i spisateljica iz Srbije – Milica Vučković.


Rumena Bužarovska, foto Lilika Strezoska
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here