“Brisani prostor” Rundeka & Ekipe na belom vinilu

0
Reklama

Obožavaocima koji su prednaručili album, Darko Rundek je već potpisao kupljene primerke ploče! No s obzirom na veliko interesovanje za potpisanom pločom i nakon isteka datuma za prednarudžbine, u Menart multimedijalnoj knjižari je dostupan još ograničeni broj potpisanih primeraka ovog dugoiščekivanog LP-a! „Brisani prostor“ je prvi album posle Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, Roka Crnića (Porto Morto).

Rundek & Ekipa su dve godine improvizirali, pisali, snimali i miksali ovo hvaljeno izdanje koje je proizašlo iz srećnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljenih povodom turneje Apocalypso NOW 2017., koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pesama MURA MURA (Menart) s pevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

Svaki od dva EP-a, odnosno strana ploče, uključuje po pet snažnih pesama. „Brisani prostor“ su mnogi proglasili jednim od najboljih albuma prošle godine.

U kategorijama za novinarsku nagradu Rock&Off, pesma “Mila” je bila nominovana za najbolju pesmu godine, album „Brisani prostor” za najbolji album, Rundek & Ekipa za Iskonovu nagradu publike. Rundek & Ekipa su takođe bili nominovani za Večernjakovu ružu u kategoriji za najboljeg muzičara. Album je bio nominovan za muzičku nagradu Porin u kategoriji za album godine i najbolji album alternativne muzike.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here