“Brisani prostor” Rundeka & Ekipe na belom vinilu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Obožavaocima koji su prednaručili album, Darko Rundek je već potpisao kupljene primerke ploče! No s obzirom na veliko interesovanje za potpisanom pločom i nakon isteka datuma za prednarudžbine, u Menart multimedijalnoj knjižari je dostupan još ograničeni broj potpisanih primeraka ovog dugoiščekivanog LP-a! „Brisani prostor“ je prvi album posle Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, Roka Crnića (Porto Morto).

Rundek & Ekipa su dve godine improvizirali, pisali, snimali i miksali ovo hvaljeno izdanje koje je proizašlo iz srećnog susreta Darka Rundeka i grupe muzičara okupljenih povodom turneje Apocalypso NOW 2017., koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pesama MURA MURA (Menart) s pevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

Svaki od dva EP-a, odnosno strana ploče, uključuje po pet snažnih pesama. „Brisani prostor“ su mnogi proglasili jednim od najboljih albuma prošle godine.

U kategorijama za novinarsku nagradu Rock&Off, pesma “Mila” je bila nominovana za najbolju pesmu godine, album „Brisani prostor” za najbolji album, Rundek & Ekipa za Iskonovu nagradu publike. Rundek & Ekipa su takođe bili nominovani za Večernjakovu ružu u kategoriji za najboljeg muzičara. Album je bio nominovan za muzičku nagradu Porin u kategoriji za album godine i najbolji album alternativne muzike.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket