Bred Pit je svoj prvi film snimao u Kotoru, igrao zajedno sa Milenom Dravić

0
Reklama

Bred Pit iza sebe ima više od trideset godina karijere u Holivudu te je snimio brojne uspešne filmove u kojima je igrao glavnu ulogu.

Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimao u bivšoj Jugoslaviji, tačnije na Crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverli Hils u Kaliforniji. Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u “Tamnoj strani sunca” u kojoj glumi mladog Amerikanca kog porodica vodi na Jadran kako bi se izlečio od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru i njegovoj okolini u leto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Film Tamna strana sunca je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine reditelja Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak.

Pit igra Rika Klejtona, mladića koji pati od retke kožne bolesti i koji na Jadranu uči važne životne lekcije, a njegovu majku igra Milena Dravić. Uz njih u filmu glume i Gorica Popović te Sonja Savić.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Breda, a glumac je bio veoma srećan zbog izbora, premda je plaćen samo 1.523 dolara za sedam nedelja snimanja. Nekoliko godina kasnije počeo je njegov glumački uspon – 1994. glumi u filmu Intervju s vampirom, a usledili su Legenda o jeseni i Sedam.

Nakon toga, 1997. godine snima Seme zla te Sedam godina na Tibetu, čime postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here