Brajan Džonson: „Kada je Malkolm Jang napustio AC/DC 2014. srce benda je prestalo da kuca“

0
Reklama

Brajan Džonson piše o svojoj tuzi zbog smrti Malkolma Janga u svojim novim memoarima, Život Brajana – The Lives Of Brian.

Jang se te godine povukao iz benda zbog lošeg zdravlja, a njegov rođak Stivi Jang zamenio je ritam gitaru na svetskoj turneji australijskih hard rok legendi Rock Or Bust. Kasnije je otkriveno da je Malkolmu Jangu dijagnostikovana demencija. Jang je preminuo 18. novembra 2017. godine.

Pišući u svojim upravo objavljenim memoarima Život Brajana, Džonson opisuje smrt gitariste.

Imao je samo šezdeset četiri godine kada ga je demencija sa kojom se godinama borio konačno nadjačala“, piše on. „Zaista užasan dan.

„Kada je Malcolm napustio AC/DC 2014., srce benda je prestalo da kuca. Do dan danas mi nedostaje više nego što sam ikada mogao da izrazim rečima. Nikada nije propustio nijedan momenat, od nastupa člana benda, snimanje albuma, studio. Ne znam kako mu je to uspelo. Imao je svoje demone, ali ih je dobro savladavao. Njegova gitara je bila maestralna. A iza tog moćnog zvuka krila se suptilnost koju muzički kritičari nikada nisu mogli shvatiti. Stojeći sa njegove desne strane na sceni, mogao sam samo da se divim tom čoveku. Ali svoje divljenje sam uglavnom zadržao u sebi jer on nije bio tip koji je uživao primati komplimente. Bilo je teško videti Angusa kako se bori sa takvom tugom. On i Malcolm nisu bili blizanci, ali su mogli biti.“

The Lifes Of Brian je izašao u izdanju Penguin Michaelu Velikoj Britaniji i Dey Street Books u Americi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here