Bouvijev singl Modern Love u novom izdanju – video !

0
Reklama

Parlophone Records sa ponosom najavljuje izdanje sa muzikom iz filma Breta Morgena „Moonage Daydream“, koji je već dobio sjajne kritike a u bioskope stiže u septembru.

Ovo ostvarenje ističe kreativnost i genijalnost jednog od najuticajnijih umetnika našeg vremena. Nikada ranije viđeni snimci, nastupi i muzika smešteni u kaleidoskop Bouvijevih talenata, vode gledaoca kroz svojevrsno duhovno muzičko putovanje. Film je vođen naracijom Davida Bowiea i prvi je zvanično odobren film o umetniku.

Budući album sa muzikom iz ostavrenja „Moonage Daydream“ sadrži pesme iz Bouvijeve karijere, materijal koji do sada nije bio dostupan javnosti, specijalne mikseve pesama koji su pravljeni specijalno za film i ovo izdanje kao i Bouvijeve replike.

Poseban kuriozitet je snimak medlija „The Jean Genie/Love Me Do/The Jean Genie“ snimljenog uživo na poslednjem koncertu Ziggy Stardust 1973. godine, sa Džefom Bekom na gitari. Tu je i rana verzija pesme „Quicksand“ kao i prethodno nikada objavljeno koncertno izvođenje pesme „Rock ’n’ Roll With Me“ iz 1974. godine.

Prva pesma koja predstvalja ovo filmsko ostvarenje kao i soundtrack je „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“. Reč je o jednom od Bouvijevih najvećih hitova koji u ovoj verziji počinje izdvojenim klavirskim motivom na koji se nadovezuje refren sa prepoznatljivim pratećim višeglasjem na samom kraju.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here