Bosansko – srpska mini serija “Frust” premijerno na 29. Sarajevo Film festivalu, objavljen trejler

Televizijska priča ima šest epizoda, igraju Anđela Jovanović i Milena Radulović

0
Reklama

Televizijska priča ima šest epizoda, igraju Anđela Jovanović i Milena Radulović


SARAJEVO, 4. avgusta:  Bosansko – srpska mini serija “Frust” reditelja Danisa Tanovića imaće svetsku premijeru na 29. izdanju Sarajevo Film festivala koji se održava od 11. do 18. avgusta i tim povodom je upravo izašao trejler za ovaj projekat.

Srpski deo produkcije pripada kućama “Firefly” i “Telekom Srbija”, koje rade i na medjunarodnim frontovima.

Poslednjih dana oktobra 2022. u Sarajevu je počelo snimanje TV serije “Frust”, koju kao reditelj potpisuje jedini dobitnik Oskara za režiju iz našeg regiona – Danis Tanović (za film “Ničija zemlja, 2001).

Kroz šest epizoda publiku očekuje crna komedija sa primesama trilera, u kojoj je glavni lik Vedran, neuspešni mladi novinar koji se bori da dobije bilo kakvu pažnju ili priznanje.Kada slučajno ubije sitnog kriminalca koji je terorisao njegov komšiluk, nepoznatog ubicu javnost proglašava pravednim osvetnikom i preko noći postaje lokalna superzvezda. Ipak, nesposoban da otkrije svoj identitet, Vedranova frustracija samo raste.

 
Svestan da je dovoljan samo jedan čovek da pokrene revoluciju – donosi odluku koja mu menja život – da nastavi svoj tajni krstaški rat.

Televizijska priča “Frust” donosi brutalan osvrt na moderno društvo kroz jednu uvrnutu priču u kojoj su supermoći glavnog junaka njegova ogorčenost i prezir prema čovečanstvu, jer kad zvezda može postati bilo ko sa malo ili bez ikakvog stvarnog talenta ili znanja, borba za slavu je, ponekad i doslovno – ubitačna.
Glumačku postavu čine Deni Mešić, Dunja Stojanović, Ermin Sijamija, Anđela Jovanović, Alban Ukaj, Aleksandar Dimitrijević, Faruk Hajdarević, Maja Izetbegović, Milena Radulović i mnogi drugi.U pitanju je prva serija na čijem razvoju je učestvovala i mađarska kuća ”Joyrider”, kao i prvi regionalni projekat sa međunarodnom autorskom ekipom producentske kuće “Firefly” i “Telekoma Srbije”.

Kreatori i scenaristi mini serijala su Srđan Vuletić iz Bosne i Hercegovine i Gabor Krigler iz Mađarske, nekadašnji urednik HBO programa za Evropu, a ko-scenarista je Eszter Angyalosy.


Podsetimo, Danis Tanović je režirao za HBO Europe izuzetnu hrvatsku mini seriju “Uspjeh” (2018) takodje od šest epizoda, gde je jednu od glavnih uloga tumačio Uliks Fehmiu.

Reditelj i scenarista iz Bosne i Hercegovine prethodno je bio aktuelan sa filmom “Deset u pola” (2021), sniman u doba pandemije korona virusa, a prikazan i na Festivalu autorskog filma 2022 u Beogradu.


Nakon osvojenog Oskara, Tanović je dobio šansu da režira i inostrane produkcije kao “Trijaža” (2009) sa Kolinom Farelom, “The Postcards Killing” (2020) gde su igrali Džefri Din Morgan i Famke Jansen, a zapaženi su i regionalni projekti – “Cirkus Kolumbija” (2010, Predrag Miki Manojlović i Mira Furlan),Smrt u Sarajevu” (2016), francuski film “Pakao” (2005), kao i novu bosansku seriju “Kotlina” (2022).


 Kuća “Firefly” je proizvela do sada TV serije – “Klan” Bobana Skerlića (tri sezone), “Močvara” Olega Novkovića (dve sezone), “Tajkun” (uskoro premijera druge sezone), “Kalkanski krugovi” Milana Karadžića i Gordana Matića (dve sezone), Crna svadba“ (trenutno se snima druga sezona), i još neke zapažene projekte, uvek u koprodukciji sa kompanijom Telekom Srbija, za RTS i kablovski kanal “Superstar”.


MILENA RADULOVIĆ
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here