Borna Čop, dugogodišnji gitarista Jure Stublića & Filma, objavio prvi solo singl

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Zagrebački muzičar Borna Čop, fanovima rock zvuka poznat je kao dugogodišnji gitarista Jure Stublića i grupe Film, javnosti predstavlja svoj prvi samostalni singl “Sestro noći”.

Njegov muzički talenat u sebi nosi najbolje od zagrebačke škole rock ‘n’ rolla iz legendarnih i voljenih osamdesetih i devedesetih godina, provučen kroz filter aktuelnog vremena. Na uzbudljivom putovanju u muzičke solo vode okružio se vrhunskim saradnicima; pesme koje je napisao za nadolazeći album snima u studiju ZG Zvuk u produkciji Hrvoja Prskala, dok je za vizuelni kreativni koncept zadužena Lana Puljić, dizajnerka modnog brenda Lokomotiva.

Pesma “Sestro noći” je u punom smislu reči pravi punokrvni rock singl s moćnim gitarskim rifovima i snažnim catchy refrenom. Odabrana kao prva pesma s albuma svojevrsna je najava očekivano plodne kantautorske karijere muzičara.


“Privremenu stanku koncertnih aktivnosti, zbog općepoznatih okolnosti, odlučio sam iz nevolje pretvoriti u motivaciju za novi početak. Svirajući pjesme koje sam pisao proteklih godina krenuo je i val nove inspiracije, te sam zaključio da je vrijeme da ugledaju svjetlo dana, a nadam se uskoro i pozornica. Posebno sam zahvalan dragom prijatelju Jurici Pađenu na mentorskim savjetima tijekom studijskog rada kao i na prilici koju mi je pružio pozvavši me da gostujem na singlu grupe Aerodrom ‘Nafte i benzina’ te tako napravim prvi korak prema samostalnoj karijeri. Iznimno mi je važna vrhunska kvaliteta glazbe koju radim i ulažem maksimalan trud kako bi svoje pjesme odjenuo u najsvečanije haljine, jer one su ljepotice koje to zaslužuju. Glazbu pišem iz srca, u tekstovima otvoreno predstavljam proživljena iskustva i emocije koje ih prate i ne stajem s radom dok pjesme ne budu točno onakve kakvima ih zamišljam”kaže Borna.

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket