Boris Komnenić dobija svoj Legat u Bileći 

Neprežaljen i divan glumac, neprolazna veličina

0
Reklama


Neprežaljen i divan glumac, neprolazna veličina


Prerano preminuli glumac Boris Komnenić (1957-2021) će dobiti svoj Legat u Bileći u petak, 3. septembra, saopštilo je Narodno pozorište u Beogradu, čiji je prvak bio proslavljeni dramski umetnik.
 

   Veliki omaž pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu pod nazivom „Gospodin glumac“ te večeri biće organizovan zahvaljujući Zavičajnom klubu „Osvit“ i Domom kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći, uz njegovo matično pozorište.   

 U znak sećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta, u foajeu Doma kulture „Jevto Dedijer“ biće priređena izložba iz života i stvaralaštva slavnog glumca, što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata „Boris Komnenić“ u Republici Srpskoj, dok će Velika scena Doma biti nazvana njegovim imenom.   


Uz veliko razumevanje porodice Borisa Komenića, angažovanje Narodnog pozorišta i Borisovih prijatelja, Legat će biti opremljen autentičnim materijalima koji će podsećati na njega.


 Narodno pozorište je za ovu priliku i sećanje na Borisa Komnenića ustupilo film posvećen njemu koji će biti prikazan na komemorativnom skupu.  

 Kako navode iz organizacije, Boris Komnenić je iskreno voleo grad Bileća i rado je tu svraćao, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici.
 

 „Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo“, naveli su iz Narodnog pozorišta.  


 Obožavani, hvaljeni, istaknuti i nagrađivani glumac je tokom plodne karijere ostvario veliki broj zapaženih uloga na filmu, televiziji i pozorištu.


  U poslednjem periodu bio je veoma vredan i produktivan, tako ga je publika malog ekrana gledala u raznim TV serijama – sportska telenovela „Žigosani u reketu“ (Nova S, Prva TV), sitkom „Koleginice“ (K1),Ubice mog oca“ – sezona 4 (Nova S), istorijska drama „Aleksandar od Jugoslavije“ (Nova S), film i serija „Jedini izlaz“ (Superstar TV, RTS 1).
 
Gledaćemo ga uskoro i u seriji „Vreme zla“ kao i filmu „Ključ“.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here