Bora Đorđević dobija trg u Čačku

0
Reklama

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, kako stvari stoje, dobiće trg u rodnom Čačku. Kako se navodi, biće to u velikom parku, u naselju Vinara u kome se rodio i odrastao. Takođe, mini scena na otovorenom, nosiće ime Bore Đorđevića, piše “Kurir“.

Informaciju je potvrdio gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

U centru grada u velikom parku, tamo gde je sa svojim prijateljima započinjao svirke, jedan trg poneće njegovo ime. Tu je i mini scena, gde će mladi, još neafirmisani čačanski bendovi tokom leta moći da sviraju. Nas Čačanin i prijatelj Bora Đorđević svoj rodni grad proslavio je širom sveta. Građane ova odluka neće ništa koštati, jer nema promene podataka u ličnim dokumentima, u vidu promene adrese”, rekao je Todorović i dodaje:

To će se dogoditi veoma brzo, dok sve prođe kroz procedure gradskih službi. Sve nas posebno je ganula Borina rečenica prilikom njegovog skorašnjeg koncerta da će se u Čačak vratiti zauvek, na padine Jelice. I stihovi njegove nove pesme govore o tome, gde poručuje da se njegovo telo vrati u Srbiju, u Čačak, a srce da mu ostane u Sloveniji. Zato će trg u parku poneti njegovo ime, da budućim generacijama bude u znanju da je jedan tako veliki muzičar svoju karijeru započeo baš na tom mestu”, naveo je gradonačelnik Čačka.

Sam Bora Đorđević je pre pričao o toj ideji.

To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Volio bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove “Borino sokače””, naveo je Bora.

Ideju da dobije trg, podržali su i neki muzičari sa rokenrol scene.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here