Bolje da se snima nego da gledamo reprize “Boljeg života”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Tokom nezaustavljive pandemije koja traje punih godinu dana, kada se zatvaraju ustanove kulture, pozorišta, bioskopi, koncertne sale, produkcija TV serija u Srbiji doživljavaju pravi procvat kao nikada u istoriji, kažu za Tanjug Anđelka Prpić, Vesna Čipčić, Filip Đurić, Irfan Mensur i Andrija Kuzmanović.

Glumci danas ne mogu ni da postignu sve projekte koji se rade, jer je puno TV serija na tržištu u poslednje dve-tri godine.

Anđelka Prpić ne želi da analizira odakle hiper produkcija serija u Srbija već želi da uživa u blagodetima te situacije.

Ako već imamo toliko akademija za dramske umetnosti i stalno se ‘proizvode’ glumci, reditelji i filmski radnici, onda je logično da im se pruži prilika da rade. Sigurno nije genijalno sve to što se snima od te silne hiper-produkcije, ali bolje i tako nego da snimamo jedan film ili jednu seriju u dve godine, i onda gledamo samo reprize ‘Boljeg života’ i ‘Srećnih ljudi’“, ističe Prpićeva.

U tolikoj eksploataciji glumac verovano često oseća zamor za inspiraciju novih likova, kada se toliko brzo snima da leti iz uloge u ulogu.

Ne želim da dozvolim da nesvesno upadnem u neku mašinu u kojoj svakog dana idem na posao da bih nešto odglumio. Čak i u toj TV industriji čovek treba da zadrži svežinu i ljubav prema poslu”, mišljenja je glumac Filip Đurić, jedan od najtraženijih u sferi TV serija.

Kako kaže, teško je danas napraviti biznis od umetnosti.

Zna se šta je biznis i neka se poslovni ljudi time bave. Sa stanovišta dramskog umetnika koji se bavi ovim poslom, verujem da je produkcija televizijskih formata u Srbiji sjajna stvar. Pruža se više šansi da glumac izabere šta mu se sviđa. Sa druge strane, svi manje afirmisani glumci, dobijaju veću šansu na malom ekranu”, kaže Đurić.

Andrija Kuzmanović napominje da narod svakako ostaje u svojim domovima u ovoj situaciji. Kako kaže, suština nastajanja hiper produkcije televizijskih serija u Srbiji leži u takmičenju dveju platformi.

Zajedno s kolegama glumcima im poručujem da se takmiče što više. Srbija je uvek bila prepoznatljiva po televizijskim serijama, mada sada je stvarno reč o eksploziji produkcije televizijskih formata”, podvukao je junak različitih serija i filmova u Srbiji.

Glumica Vesna Čipčić tokom 2020. godine, posebno tokom pandemije, neprestano niže role u televizijskim serijama.

Čudo jedno, samo tako mogu da nazovem. Ipak, dobar deo tih naslova se radi pomoću štapa i kanapa, kao garažne serije. Naravno, u tom kvantitetu mora da kad-tad ispliva kvalitet. Neke serije će otpasti, ali bitno je da se radi i da konstantno ima posla za glumce”, precizirala je Čipčićeva.

Irfan Mensur ističe da je u Srbiji trenutno na sceni ozbiljno takmičenje produkcijskih timova.

Ova navala TV serija je ništa drugo do jedno takmičenje kablovskih kanala i producenata ko će za kratko vreme proizvesti više projekata”, analizira situaciju na TV tržištu Irfan Mensur, koji slično razmišlja kao kolega Kuzmanović.

Kada takmičenje tih moćnika bude završeno, i masovno snimanje serija bude obustavljeno, nadam se da će onda konačno krenuti da se produciraju kvalitetniji programi”, zaključio je Mensur.

IzvorTanjug
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket