„Bohemian Rock Symphony“ u Mostaru: Dino Jelusić oduševio kao Fredi Merkjuri

0
Reklama

Simfonijski rok spektakl „Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony“ s Dinom Jelusićem održan je u subotu uveče na mostarskom stadionu Kantarevac, a u organizaciji agencije Inter Connect Mostar koju vodi Ivan Glibo.

„Sinoć je bilo sjajno! Uživao sam s mostarskom publikom, energija je bila na vrhuncu! Jedva čekam da se vratim u Mostar, u bilo kojem sastavu“, poručio je nakon nastupa Dino Jelusić, trenutno jedan od najtraženijih hard rok pevača u svetu.

„Hrvatski muzičar, inače član ‘Whitesnakea’ i ‘Trans-Siberian Orchestra’, ali i sve uspešnijeg  vlastitog benda ‘Jelusick’, oduševio je u ulozi frontmena ‘The Queena’. Dakako, Dino je sve pesme interpretirao u svom stilu, a koliko je uistinu popularan pokazali su brojni fanovi koji su na koncert došli samo da bi slušali Jelusića i uživali u njegovom moćnom rockerskom vokalu“, stoji u saopštenju organizatora.

Kako se dalje navodi, muzičko putovanje pod dirigentskom palicom maestra Igora Tatarevića, na koje su publiku poveli sjajni Jelusić, u pratnji velikog orkestra, hora i rok benda trajalo je tri sata.

„Koncert je otvoren pjesmom ‘It’s a Beautiful Day’, a potom su uslijedile ‘In the Lap of the Gods’, ‘One Vision’, ‘Under Pressure’, ‘A Kind of Magic’, ‘Lily of The Valley’,  ‘These Are The Days of Our Lives’, ‘Killer Queen’, ‘Somebody to Love’, ‘Innuendo’, ‘I Want to Break Free’, ‘Love of My Life’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Radio Ga Ga’, ‘Barcelona’ i mnoge druge kultne pjesme ‘Queenovaca’. Publika je s podjednakim oduševljenjem i žarom reagovala na svaku novu pjesmu u nizu izvedenih uspeh grupe ‘Queen’, no ipak je najveća euforija zavladala uz ‘We Will Rock You’, ‘Bohemian Rhapsody’ i ‘The Show Must Go On'“, pojašnjeno je u saopštenju.

Koncert je završen pesmom „We Are The Champions“, a na zahtev publike, Jelusić se još jednom vratio na pozornicu i zapevao „Too Much Love Will Kill You“, pa još jednom izveo „The Show Must Go On“.

Koncertni spektakl „Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony“ bio je spoj dva muzička sveta, roka i klasike, s kojima su Fredi Merkjuri i grupa „Queen“ eksperimentisali od svojih prvih do poslednjih dana bogate i planetarno uspešne karijere.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here