„Bogati će pobeći na Mars“ – Parni Valjak objavio novi singl i videospot s Igorom Drvenkarom

0
Reklama

Parni Valjak predstavlja novi autorski singl! Nakon što su pesmom „Moja glava, moja pravila“ potvrdili nastavak aktivnosti i pridruživanje Igora Drvenkara u ulozi pevača, a zatim održali i seriju koncerata kojima su oduševili publiku širom regije, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima, donosi novu pesmu „Bogati će pobjeći na Mars“, zajedno s pratećim videospotom.

„Živimo u vremenu u kojem kao društvo nismo imali nikad više, a istovremeno nikad nismo bili nezadovoljniji“ reči su kojima članovi benda opisuju poruku pesme, za koju ističu kako je će uskoto uvrstiti i u koncertni repertoar: „Jedva čekamo da je počnemo svirati uživo, jer je jedna malo žešća koncertna stvar. Obećali smo raditi na novim pesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i celi album“otkrivaju.

Novi singl nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, autora bezvremenskih stihova i muzike Parnog Valjka koji su odgojili generacije slušaoca. Uz predstavljanje nove pesme u radijskom eteru i digitalnoj sferi, bend donosi i prateći videospot, koji potpisuje  zagrebački fotograf i reditelj Dinko Čvorić – Doringo, zaslužan i za videospot singla Moja glava, moja pravila.

A upravo su tim singlom članovi benda početkom proleća započeli novo poglavlje, u kojem im se u ulozi pevača pridružio talentovani Igor Drvenkar. Pesma je doživela odličnu reakciju među publikom, kao i kod radijskih urednika, budući da se odmah po objavi našla na #1 HR Top 40 liste i deo je najemitiranijih domaćih pesama u radijskom eteru već 14 nedelja.

Odlične reakcije publike i brojne reči podrške usledile su i serijom koncerata kojima je Parni Valjak u posljednja dva meseca nastupio širom regije. Nakon izuzetno posećenih koncerata u sklopu klupske prolećne turneje u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, svoju vrhunsku sviračku energiju preneli su i na open-air nastupe na rasprodanom pulskom Kaštelu te Arsenal Festu u Kragujevcu i City Groove festivalu u Podgorici.


Kako i sami ističu, bez svirke gube svoj smisao, zato svoju energiju i srž delovanja nastavljaju deliti upravo s mesta gde se najprijatnije osećaju – na pozornici, pred svojom publikom. U narednim medeljama slede njihovi daljnji nastupi širom regije, koji uključuju između ostalih samostalni koncert 31. avgusta na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, kao i nastupe u sklopu Kula Kula Festivala u TrogiruŠpancirfesta u Varaždinu, a zatim i iščekivani klupski koncert pred zagrebačkom publikom, 10. listopada u Tvornici kulture.

Bend koji je obeležio gotovo pola veka regionalne muzičke ietorije korača novim poglavljem, u kojem kroz pomno odabrani koncertni repertoar nastavljaju i dalje s publikom deliti svoje svevremenske klasike. Da u njima ima još inspiracije potvrđuju i nove autorske pesme, za koje se nadaju da će ih uskoro predstaviti i u obliku novog studijskog albuma.

Novi singl „Bogati će pobjeći na Mars“ deo je tog putovanja, a pesma je od 5. jula dostupna u radijskom eteru i na svim digitalnim muzičkim platformama, pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here