Bogata koncertna jesen i zima u Mts Dvorani:  Električni orgazam, Divlje jagode, Rock Opera, Kaliopi, Kiki i Piloti, Atomsko sklonište, 40 Fingers

Vreme je za rock i pop muziku

0
Reklama


Vreme je za rock i pop muziku

BEOGRAD, 18. jula:  Muzički spektakl “Rock Opera”, grupe – Električni orgazam, Divlje jagode, Atomsko sklonište, 40 Fingers, Kiki i Piloti, solisti – Kaliopi, Mile Kekin, neki su od jakih imena regioanlne i domaće scene koji će obogatiti život Beograda predstojeće jeseni i zime u Mts Dvorani. 

Od početka ove godine, istina, nije bilo toliko koncerata u bivšoj Dvorani Doma sindikata, kako je publika navikla od ove institucije, ali će zato u narednom periodu biti izražena nadoknada u vidu velikih nastupa koji mnogi najavljuju kao prave spektakle.

Sezonu spektakl dogadjaja će započeti cirkuska atrakcija “Magični varijete” 29. septembra, koja je već gostovala tokom proleća u Mts Dvorani, a sada se vraćaju medjunarodni umetnici – žongleri, iluzionisti, madjioničari, akrobate.


Premijera opere “Andre Šenije”
1. oktobar
Mts Dvorana
Zvezde svetskih operskih scena gosti Beograda

 Opera „Andre Šenije“ italijanskog kompozitora Umberta Đordana biće izvedena u Beogradu u Velikoj sali Mts Dvorane 1. oktobra u 20 časova, a dirigent predstave je poznati italijanski maestro Marčelo Motadeli.

Mts dvorana na ovaj način postaje nova operska dvorana u prestonici.


Publika će imati priliku da uživa u strastvenoj operi o borbi za ljubav i ideale.  Romantični pesnik Andre Šenije je preplavljen svojom nemogućom ljubavlju prema Madaleni koja je pripadnica aristokratije, dok je on samo siromašni pripadnik Francuske revolucije.
Iako je ceo njihov svet razdvojen velikim nasiljem, njihova ljubav neće biti uskraćena čak i ako ih oboje košta života.

Glavni protagonisti biće poznati italijanski tenor Dario Di Vietri (u glavnoj i naslovnoj ulozi Andrea Šenija) u čijoj se bogatoj operskoj biografiji nalaze nastupi u Veronskoj areni, Rimskoj operi, Napuljskoj i drugim umetničkim kućama, a u ulozi Žerarda naći će se italijanski bariton Alberto Mastromarino, čiji su zapaženi nastupi u Bečkoj, Berlinskoj, Kraljevskoj operi u Londonu, Metropoliten operi u Njujorku.
Marija Jelić, Skoplje, fotograf Marko Ugrinović

Dario di Vietri, dirigent Marko Boemi, Kolarac, 08.06.2022, foto Dušan MilenkovićMarija Jelić, Skoplje, fotograf Marko Ugrinović
U ulozi Madalene je Marija Jelić, naša mlada operska zvezda koja je pevala sa istaknutim umetnicima: Plasidom Domingom, Elenom Garančom,  imala zapažene nastupe u ulogama Aide, Toske, Mimi u Srbiji i inostranstvu, dok će u roli Bersi biti italijanski mecosopran Irene Molinari koja nastupa u najznačajnijim italijanskim operskim kućama. Takodje je nastupala sa ansamblom SNP-a iz Novog Sada na spektaklu „Carmina Burana“ nemačkog kompozitora Karla Orfa, na turneji koja je obuhvatala i beogradsko Ušće na festivalu „Muzika Balkana“.

Takodje, u ulozi Madelon nastupa izraelsko-litvanski mecosopran Marta Matalon, a u projekat je uključen hor i orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Opera „Andre Šenije“ biće izvedena u produkciji Mts Dvorane, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.


Marija Jelić, Skoplje, fotograf Marko Ugrinović

Marija Jelić, Dario di Vietri, dirigent Marko Boemi, Kolarac, 08.06.2022, foto Dusan Milenković
Beograd 08.06.2022. Sopran Marija Jelic, tenor Dario di Vietri i dirigent Maestro Marko Boemi nastupili su u Kolarcevoj zaduzbini. foto Dusan Milenković


JUMBO BIG BAND
Tri najveća Big benda iz regiona
3. oktobar

 U okviru projekta „Jumbo Big Band“, Mts Dvorana će biti domaćin spektakla 3. oktobra kada će scenu podeliti tri big benda – Džez orkestar Hrvatske radio-televizije, Big Bend Radio-televizije Slovenije i Big Bend Radio-televizije Srbije.

Koncert će se realizovati po ugledu na istorijski susret orkestara Kauta Bejzija (Count Basie Orchestra) i Djuka Elingtona (Duke Ellington Orchestra) ranih šezdesetih godina, odnosno 1989. kada je održan prvi „Jumbo Big Band“ susret na kome su se prvi put u istoriji na istoj bini našla tri najveća big benda regiona – Džez orkestar Radio-televizije Beograd, Džez orkestar Radio-televizije Ljubljana i Plesni orkestar Radio-televizije Zagreb.

Ansambli su tada svirali dela napisana posebno za tu priliku, a posle velikog uspeha u sva tri grada gde su koncerti izvedeni (Beograd, Zagreb, Ljubljana) raspad nekadašnje zajedničke zemlje Jugoslavije odložio je novi „jumbo“ susret za skoro tri decenije.

Godine planiranja i dogovaranja kolega iz sva tri ansambla o ponovnom zajedničkom projektu realizovane su 2018. godine na Novosadskom jazz festivalu.
Taj vanserijski muzički događaj i dirljivi drugarski susret bio je i vrsta uvoda u ovogodišnji „Jumbo Big Band“ projekat, koji će započeti koncertom u Beogradu, a nakon toga, 5. oktobra u Zagrebu i 7. oktobra u Ljubljani.

Publiku čeka novi repertoar koji su pažljivo pripremili vodeći aranžeri iz sva tri orkestra, koji će predstaviti moć i lepotu Big bend zvuka, ali i izuzetnu veštinu vrhunskih džez muzičara, članova ovih prestižnih orkestara iz regiona.

ROCK OPERA – Specijal
5. oktobarMuzički spektakl – koncert “Rock Opera – Specijal“  biće ponovo održan u Mts Dvorani – 5. oktobra, organizovan u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada.

Na programu koncerta zastupljeno je  25 muzičkih hitova rok grupa čija su imena utisnuta u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka.

Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike u kojoj  su poznata imena ušla u Rokenrol kuću slavnih (Rock ‘n’ roll House of Fame) i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i refreni na nivou himni koji su se prenosili od 70-ih godina do danas.

Čak 50 izvođača izvodi muziku antologijskih kolosalnih rok grupa svetskih razmera – Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, The Beatles, Pink Floyd, Van Halen, The Doors, Europe, Toto, AC/DC, ili solo muzičara kao što je nedavno preminula Tina Turner, ili Robie Williams.
JANA ŠUŠTERŠIČ
Neobičan spoj klasične rok muzike i opere doveo je do toga da muzički spektakl već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku.

Koncept “Rok opera” je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila, tako da su više puta rasprodali Sava centar, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Mts Dvorana, a gostovali su i na Beer festu na beogradskom Ušću, Adi Ciganliji i mnogim prostorima vani i unutra širom zemlje i regiona.

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere  široj publici predstavlja se  još jedan ekskluzivni koncertni program.

Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić i članovi Hora i orkestra Opere SNP  iz Novog Sada .


Koncert je specijalno pripremljen u susret povodu 5 godina umetničkog rada novosadske Rock opere i biće predstavljen na evropskoj turneji planiranoj za aktuelnu 2023. godinu.DIVLJE JAGODE
Petak, 13. oktobar


Hard rok sastav “Divlje Jagode” iz Bosne i Hercegovine najavljuje za 13. oktobar novi koncert u Mts Dvorani, gde su trijumfovali baš u oktobru 2022.

Nije slučajno odabran petak 13., jer povod za jesenji koncert je novi studijski album, trinaesti u karijeri, baš simboličnog naziva „13“.

Bend je dobio naziv prema istoimenom švedskom filmu Ingmara Bergmana iz 1957. godine.

Kako  su rekli iz ovog uspešnog regionalnog benda, prošlogodišnji koncert u Mts Dvorani važi za jedan od njihovih najuspešnijih u karijeri.

Četiri nova singla sa albuma „13“ su poznata publici – njihovim vermin fanovima, a pesme „Plave noći“ i „ Vanila i znoj“ su već uveliko na koncertnom repertoaru sarajevskog rok benda.


Frontmen benda – kompozitor, tekstopisac, gitarista Sead Zele Lipovača obećava žestok koncert u Mts Dvorani, sa nekim pesmama koje godinama nisu svirali, a biće tu, kako najavljuje i “nekoliko ekstra zanimljivih gostiju“.

Ovih dana je aktuelan i koncertni album „Live in Beograd“, snimljen upravo u Mts Dvorani 08.oktobra prošle godine, što je ujedno prvi koncertni album u karijeri ovog rok sastava, koja postoji 45 godina.


I sam Zele Lipovača je ranije rekao da se „toga dana u Dvorani desilo sve ono što je sanjao svih ovih godina. Odlična sala, perfektna produkcija i raspoložena publika“.

Istina, poslednih godina i decenija retko su nastupali u Beogradu i Srbiji, osim na raznim festivalima kao Beer fest, i u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu tokom pandemije korona virusa 2020 – 2021.

Manje ih je publika gledala na solo večerima, kada niko ne nastupa ni pre ni posle njih, tako da će im izgleda Mts Dvorana postati nova druga kuća.

Posle solo koncerta u Mts Dvorani, “Divlje jagode” su gostovale i na jednodnevnom maratonskom festivalu “Rockstar fest” na Beogradskom sajmu, krajem decembra 2022, gde su svirali još i YU Grupa, Dr Nele Karajlić, Jurica Padjen i “Aerodrom”, i drugi autori – muzičari.

HARI MATA HARI
14. oktobar

Pevač Hari Varešanović, lider pop sastava “Hari Mata Hari”, nakon dva rasprodata koncerta krajem 2022. godine u Mts Dvorani, vraća se na novi trijumf na isto mesto 14. oktobra.  Pre Mts Dvorane, bend je često osvajao Sava centar u Beogradu.

Popularna grupa je imala saradnje – duete sa mnogim kolegama po regionu kao što su Dino Merlin (“Dabogda”), Nina Badrić (“Ne mogu ti reći što je tuga”), Ivana Banfić (“Navodno”), a njihov veliki hit “Lejla” je komponovao srpski muzičar Željko Joksimović, naručeno za Evroviziju (Eurosong).  

MILE KEKIN
1. novembar

Hrvatski muzičar Mile Kekin održaće svoj prvi koncert u Mts Dvorani 1. novembra.


Kantautor živi novi život, nakon raspada pank rok sastava “Hladno pivo” koji ga je proslavio kao frontmena i pevača. 

Sada Kekin ima novi bend, novi album i veliki beogradski koncert u Mts Dvorani.

Povod za druženje sa beogradskom publikom je Kekinov drugi solistički album „Nežno đonom“ koji je domaća publika imala priliku već da upozna kada je izvodio numere uživo.

Tako singlovi  „Mala“, „Ratnik svjetla“ i „Guvernal“ su se već odomaćili na muzičkim listama, a Kekin svoj novi album,  najavljuje kao skup pesama uz koje čovek može zapevati, zaigrati, nasmejati se, ali i zamisliti nad samim sobom“.

Autorski, Mile,  kako obećava,  nastavlja da bude pripovedač,  a sa novim kolegama za publiku priprema koncert sa mnogo novih muzičkih uzbuđenja.

Pre toga, Mile će imati 21. jula solo koncert u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu, gde je imao već nekoliko svirki, baš jednu ove godine, a 14. februara na Dan zaljubljenih gostovao je u beogradskom klubu Zappa Baza.

KIKI LESENDRIĆ I PILOTI
03. novembar

Čuveni muzičar Zoran Kiki Lesendrić i njegov pop rok sastav “Piloti” imaće solo koncert u beogradskoj Mts Dvorani – 3. novembra, čime će zaokružiti svoje postojanje na muzičkoj sceni više od 40 godina i istovremeno predstaviti i novi album “Mali tragovi  na nebu” (PGP RTS, 2022).

Uoči svog prvog nastupa u bivšem Domu sindikata,  frontmen benda Kiki poručuje da se raduje ponovnom susretu sa publikom.

Veliko je zadovoljstvo i raduje me što ću prvi put zasvirati na sceni Mts Dvorane, nekadašnje Dvorane Doma sindikata. Ovaj koncert biće potpuno drugačiji od svega na šta je do sada naša publika navikla”, rekao je Kiki i otkrio da bend spema jedno iznenađenje.


Kultni rok sastav je osvajao Beograd tokom 80-ih godina, a i danas mnoge generacije uživaju u njihovim hitovima.Svoj prvi album pod istoimenim nazivom “Piloti” grupa je snimila 1981. godine čiji su hitovi ostavili traga na pop rok sceni.

Posebno se pamti njihov antologijski hit “Zaboravljeni” za istoimenu TV seriju i film (1991) u režiji Darka Bajića, prema scenariju Gordana Mihića, a Lesendrić je komponovao muziku i za druga ostvarenja istog reditelja kao „Balkanska pravila“ (1997) ili „Na lepom plavom Dunavu“.

Sa albumom „Mesec na vratima” koji je izašao 2008. godine, Zoran Kiki Lesendrić pokreće solo karijeru, i sa svojim novim bendom se vraća u sam vrh srpske i regionalne muzičke scene.

Pesme koje su obeležile taj album kao “Te noći smo se potukli zbog nje“, „Kako si lepa“, svakako su danas obavezni deo repertoara poznatog pevača na svakom nastupu.Foto: Aleksandar Zec


Posle uspešnog albuma iz 2008. slede još dva studijska izdanja – „Slučajno i zauvek”, „Širom zatvorenih očiju” i kompilacijski materijal „Rekla je da u mojoj glavi…” na kome se nalaze najveći hitovi snimljeni tokom 2016. godine u novim, modernim aranžmanima.

Istovremeno, album „Svet je lep kada sanjamo„, snimljen je uživo na nastupu na beogradskom Beer festu 2009. godine, na kome se nalazi 15 pesama sa istoimene višemesečne turneje.

Poslednjih godina Kiki i Piloti svirali su samostalne koncerte na Stadionu Tašmajdan, Beogradskoj Areni, Letnjoj sceni Centra za kulturu “Vlada Divljan”, na Adi Ciganliji, klubu Subbeerni centar, i drugim atraktivnim mestima širom Srbije i regije.

KALIOPI

4. novembar

Makedonska pop diva Kaliopi nakon tri godine dolazi ponovo 4. novembra u grad „sa najlepšim osmehom za Beograd” u bivši Dom sindikata.


Ovo će biti njen osmi veliki koncert u Beogradu, a drugi po redu u Mts dvorani.

Takodje, prethodnih godina i sezona, Kaliopi je pevala u Sava centru, Kolarčevoj zadužbini, Pozorištu na Terazijama, nedavno i na Vrdniku u okviru Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.


Zanimljivo je to, da Kaliopi uvek iznenadi na svojim koncertima publiku, izborom pesama, i načinom izvedbi, tako da je poznata po svojim vrhunskim interpretacijama, i zato je mnogi danas smatraju kraljicom emocija.


Njen “Kofer ljubavi” nam ponovo deolazi, a postaje iz godine u godinu bogatiji novim pesmama koje uvek obraduju publiku, kao i aktuelan duet za pesmu „Znam“ sa Željkom Samardžićem. Možda će joj upravo on biti gost na koncertu.

Očekuje se da će nas Kaliopi i ovaj put iznenaditi još jednim vrhunskim doživljajem i muzikom koja je, kako mnogi kažu – bezvremenska, poručuju čelnici iz Mts Dvorane.

Pop diva sa svojim hitovima „Kofer ljubavi“, „Crno i belo“, „Rodjeni“ (Bato), Vučica“, „Znam“, „Mrvica“, Melem“, „Poželi“ ponovo će obradovati publiku Beograda.

40 FINGERS
8. novembar

Popularna italijanska grupa gitarista “40 Fingers” održaće prvi samostalni koncert u Beogradu, 8. novembra u Mts Dvorani.


Pre dve godine ovaj kvartet je oduševio beogradsku publiku nastupom na Guitar Art festivalu 2021 na istom mestu, a na jesen će ponoviti samostalni koncert na kome će osim obrada kultnih pop i rok pesama, izvesti i nove orkestrirane aranžmane za četiri gitare koje su stvarali poslednje dve sezone.


Sa više od 90 miliona pregleda na internetu, “40 Fingers” je uveliko postao prava senzacija, kao jedan od crossover fenomena priznatih u celom svetu. Oni su kvartet gitara nastao pre pet godina od muzičara od kojih svako iza sebe ima uspešne muzičke karijere, ali su ih onda ujedinili i stvorili jedinstvenu “fingerpicking” tehniku sviranja.

Svetski muzičari čije su hitove obradili, dali su im apsolutnu podršku za njihov rad, a britanska grupa “Queen” im se i javno zahvalila – „Hvala “40 Fingers” što su stvorili ovu prilično ljupku verziju “Bohemian Rhapsody”.

Operski umetnik Andrea Bočeli ih je uključio u svoj specijalni projekat “The Journey”, a Andy Summers, jedan od osnivača grupe “The Police” (poznata po Stingu), zaljubio se u njihov projekat i uključio ih u reinterpretaciju od pet gitara čuvene „Bring on the Night“.

Na prvoj američkoj turneji nedavno su naišli na odličan prijem kod publike, kada su njihovi koncerti u Bostonu, Njujorku, Vašingtonu i Filadelfiji bili rasprodati.

U svom repertoaru nemaju žanrovskih ograničenja, te na scenama širom sveta sviraju gitarske aranžmane pesama velikih svetskih grupa i pojedinaca: “Queen”, “Toto”, “Dire Straits”, Eric Clapton, Astor Pjacola, “The Beatles”, i mnogi drugi.


ATOMSKO SKLONIŠTE I  PRIJATELJI
22. novembar

 U čast Serdja Blažića: “Serdjo i dalje živi”

 
Hrvatska rok grupa “Atomsko sklonište” prvi put će svirati u Mts Dvorani 22. novembra, a prema konceptu nastupa, bend će veče posvetiti pevaču Serdju Blažiću.

Grupa će zajedno sa prijateljima na kultnom mestu, nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata,  nastupiti ove zime, a “Atomci” će izvesti svoje najveće hitove ali i neke drage pesme koji dugo, dugo nisu svirali.

Ovaj pažljivo pripremani, ekskluzivni koncert biće održan u čast pevača Serđa Blažića koji je kao frontmen označio veoma značajan period razvoja popularne grupe, od osnivanja benda 1977. do svoje prerane smrti 1987. godine.

Serđo i Atomsko Sklonište su bili jedan od važnih aktera tadašnje jugoslovenske rok scene, a Blažić je sa bendom snimio blizu 10 albuma.

Nakon Serđove smrti, “Atomci” su ipak nastavili dalje, vokal je preuzeo gitarista Bruno Langer koga publika decenijama prati i poistovećuje sa bendom.
Nedavno su gostovali na 20. Beer festu na beogradskom Ušću, i redovni su na repertoarima svih većih festivala u zemlji i regionu, ali se publika zaželela da ih konačno vidi da su solo na koncertu.

Jedino su samostalan nastup imali u klubu Fest u Zemunu 2021. godine, ostalo su pretežno gostovanja na manifestacijama.

Za sada iz benda ne otkrivaju o kojim gostima je reč, ali kako tvrde „To su sigurno najbolji vokali sa naših prostora, i ovo će biti jedinstvena prilika da se ovakav All stars okupi na jednom mestu“.

GARAVI SOKAK
14. decembar

Posle više hiljada nastupa širom Srbije i sveta, tokom kariijere koja traje preko 30 godina, grupa “Garavi Sokak” održaće svoj jubilarni, 10. koncert u Mts Dvorani, kao akustik varijantu 14. decembra.

Repertoar kultne grupe, specifičnog žanra i senzibiliteta, činiti dobro poznate stare, a i nove ljubavne i bećarske pesme, napisane perom pevača i lidera Baneta Krstića.

 Publika će se podsetiti poznatih pesama: “Teci teci Dunave”, “Skeledžija”, “Kao ja što sam tebe voleo”, “Biće bolje ako budeš tu”, “Ćiri bu ćiri ba”, “Ko te ima taj te nema”, “Ja bih za tebe dao sve”, “Ti znaš”, “Ponekad”, “Doviđenja tugo”, “Ja plačem samo kada ljuštim luk”, “Žuti buldožer”, “Zrnce ljubavi”, “Da mogu da zaboravim”.


Bend će tokom koncertne večeri naziva „Biće bolje ako budeš tu“ među lampionima Beograda, nastupiti u proširenom sastavu od 10 članova, a kako lider sastava Bane Krstić poručuje – „biće veselo i romantično„.

ELEKTRIČNI ORGAZAM
15. decembar

Električni orgazam u MTS dvorani slavi 40 godina albuma „Les chansones populaires“


Antologijski rok bend “Električni orgazam” proslaviće 15. decembra lep jubilej – 40 godina od izlaska svog trećeg studijskog albuma poetičnog naziva na francuskom jeziku – „Les chansones populaires” – velikim prednovogodišnjim koncertom u Mts dvorani.


U pitanju je album sa obradama pesama poznatih svetskih bendova uz koje je bend odrastao i koje su njima bile važne. Ploča je objavljena davne 1983. godine za diskografsku kuću “Jugoton” i na njoj se nalazi 8 značajnih pesama svetskih giganata kao što su –  “The Rolling Stones” (“Citadel”),  David Bowie (“The Man Who Sold the World”), “The Beatles” (“Being For the Benefit of Mr. Kite”), “The Doors” (“When the Music’s Over”), ,,Velvet Underground” (“I Am Waiting for the Man”), “T. Rex” (“Metal Guru”), i drugih, u prepoznatljivom stilu “Električnog orgazma”.


Pored odabranih pesama sa pomenutog albuma, sastav “Električni orgazam” će na koncertu, svakako odsvirati i sve hitove koji su obeležili njihovu karijeru dugu 43 godine kao što su „Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Bejbe ti nisi tu”, „Da si tako jaka”, „Nebo”, „Svečane bele košulje”, „Seks, droga, nasilje i strah”, „Ne postojim” i mnoge druge kultne numere, decenijama popularne.


Reizdanja ploča Električnog orgazma sa početka 80-ih godina – „Lišće prekriva Lisabon” i „Warszava ’81”, koja su objavljena respektivno krajem 2022. i početkom ove godine, izazvala su veliko interesovanje kod publike. Ploče su nedeljama bile među najprodavanijim u regionu, ispred imena – “Parni valjak”, Josipa Lisac, “Crvena jabuka”, “Riblja čorba”, “Haustor”.


Na krilima tog uspeha, beogradska petorka Gile, Ljuba, Banana, Pače i Švaba nastupiće 15. decembra u Mts dvorani i podsetiti publiku na svoj treći album „Les chansones populaires”, čije će reizdanje na ploči biti objavljeno na jesen 2023.
Podsetimo, u decembru 2022, ova rokenrol ekipa je proslavila 40 godina od izlaska spomenutog albuma „Lišće prekriva Lisabon” u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda.

Takodje u decembru 2021, imali su zaista vrhunski, trijumfalni koncert upravo u Mts Dvorani, koji su veoma lako i brzo rasprodali.

Inače, ova godina u istoriji benda, pored nastupa na najvećim binama regiona, ostaće upamćena i po jako uspešnom, trećem u karijeri, koncertu u Londonu.

Električni orgazam je ove godine nastupio u čuvenom klubu “Dingwalls”, koji su na vrhuncu popularnosti vrlo rado posećivali članovi neprolaznih bendova “The Rolling Stones”, “Pink Floyd”, “Sex Pistols”, “The Stranglers”, dok su u njemu antologijske nastupe imale ikone rokenrola – “Red Hot Chilli Pepers”, “Blondie”, “Foo Fighters”, “The Clash”, “Coldplay”, Noel Galagher (“Oasis”), ili navedene pank legende “Sex Pistols”.


Grupu “Električni orgazam” i dalje čeka produktivna turneja, posle “Air Festa” u Obrenovcu – Zabranu, sviraće krajem jula na “Overload festivalu” u Vladičinom Hanu i na mnogim mestima duž Srbije i čitavog regiona.
ŽELJKO SAMARDŽIĆ
 21. i 22. decembar

 Tradicija se nastavlja, tako da će pop muzičar Željko Samardžić održati dva koncerta zaredom ove zime u Mts Dvorani – 21. i 22. decembra.

Podsetimo, kantautor je krajem 2022. Beograđanima priredio čak četiri rasprodata koncerta u bivšem Domu sindikata.


Samardžić će i ove zime specijalno za svoju publiku upriličiti koncerte, kojim će je podsetiti na neke od svojih čuvenih pop hitova, iz bogatog opusa, i publika će slušati retrospektivu najvećih hitova i numere novijeg datuma, sa 15 studijskih albuma.


Samardžić, poreklom iz Mostara, najveće uspehe ostvario je u Beogradu, gde je 1996. godine održao svoje prve koncerte u Sava Centru (tri dana uzastopno).


Do sada je u Beogradu održao 40 koncerata u Sava Centru, 5 u Beogradskoj Areni, ali kada je prvi put održao koncert u Mts Dvorani, priznao je javno da mu je to jedan od najdražih koncerata u Beogradu. 
  

Ivan Makragić


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here