Bogat program u novembru na Novosadskom sajmu: Đorđe Miljenović, “Letu štuke”, “Mortal Kombat”

Umetnički događaji u novom prostoru za kulturu Novog Sada

0
Reklama


Umetnički događaji u novom prostoru za kulturu Novog Sada

NOVI SAD, 25. oktobra (Tanjug) – Bendovi “Letu štuke”, “Mortal Kombat”, muzičar Đorđe Miljenović i Međunarodni festival studenata „Smart“, nastupiće tokom novembra u Hali 6 Novosadskog sajma kao novom centru za kulturu u Novom Sadu, javili su organizatori.


Kao primer javne institucije koja podržava kulturu, Novosadski sajam, svim ljubiteljima umetnosti, namenio je novi prostor gde će imati priliku da prisustvuju raznovrsnom programu kao što su koncerti, festivali, predstave i radionice.

Green Love festival” održan je ovog oktobra na NS Sajmu, koji je svečano označio početak rada novog centra za kulturu, a nakon toga su počela da se ugovaraju velika imena domaće umetničke scene.U petak, 5. novembra, nastupiće poznata pop rok grupa iz Bosne i Hercegovine – “Letu štuke”, koju predvodi pevač i autor Dino Šaran, koji često gostuju po Srbiji.

Tokom perioda pandemije imali su koncerte u zemunskom rok klubu Fest (2020), kao i ovog leta na Kalemegdanu na prostoru BitefArtCafe Summer Stage.

Pre toga, Šaran i ekipa su rasprodali koncert u Domu omladine, a svirali su i na festivalima kao što je “Arsenal fest” u Kragujevcu ili Long Night u DOB-u.

Već sutradan, 6. novembra publika će slušati beogradski pank – metal sastav „Mortal Kombat“, koji je koncerte u prestonici imao upravo na Beogradskom sajmu, Hali sportova, a nedavno krajem avgusta dva nastupa u bašti KST-a.


Drugi vikend novembra, 12. i 13, rezervisan je za prvi Međunarodni festival studenata „Smart“, koji sadrži i muzički program – “Bijelo dugme tribute bend”.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mortal Kombat_plakat_Foto: Marko_RistićSolo muzičar Đorđe Miljenović, poznat i kao Skaj Vikler, imaće koncert 19. novembra u Hali 6.

Ovog puta se ne predstavlja pod svojim umetničkim imenom (Sky Wikluh) kada je u sferi rep i hip hop muzike i deo grupe “Bad Copy”, već kao muzičar u novijoj fazi stvaralaštva gde je napravio zaokret u žanru.

Tako je sa dva studijska albuma “Amovi” i Sam sam se ubio” (Massom) Miljenović uveliko otišao u domen alternativne “grandž” rok muzike, i redovno pre pandemije imao rasprodate koncerte u klubovima Beograda kao što je Elektropionir.

Kompletan program novog mesta za umetnosti i kulturu publika može pronaći na Fejsbuk stranici i Instagram profilu Kulturni centar Hala 6.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here