Bogat koncertni kalendar u Beogradu i Srbiji tokom decembra: Električni orgazam, S.A.R.S., Nikola Vranjković, Ida Prester

Dinamično muzičko finale pred ulazak u novu 2022. godinu

0
Reklama


Dinamično finale pred ulazak u novu 2022. godinu


BEOGRAD: Grupe “Električni orgazam”, “S. A. R. S.”, “EYOT”, “Beogradski sindikat”, muzičari Nikola Vranjković, Ida Prester, Nina Badrić, Vlado Georgiev, Jelena Tomašević ili Rambo Amadeus, neki su od umetnika koji će održati svoje solo koncerte tokom decembra u Beogradu i Srbiji.


Kalendar muzičkih nastupa poslednjeg meseca u staroj godini započinje Nikola Vranjković sa koncertima od ove noći (1.12.) i sledeće (2.12.) u Kulturnom centru Fabrika u Novom Sadu.

Onda će se vratiti u Beograd 28. decembra na scenu Kombank Dvorane, gde će ponoviti trijumf od 2019. godine kada je na rasprodatom koncertu svirao skoro puna četiri sata.
Upravo sa tog koncerta je Vranjković i snimio trostruki live album “Biološki minimum” (Multimedia Music, 2020), kao glavni diskografski adut tokom cele pandemije.

Bivši ključni član alternativne grupe “Block Out”, publici će pružiti presek karijere sa tri solo albuma (“Za ovde ili za poneti”, “Bremeplov”, “Veronautika”) i sa četiri materijala spomenute grupe.

Hrvatska elektro pop muzičarka Ida Prester i njen čuveni sastav “Lollobrigida”, nakon uspešnog septembarskog koncerta u BitefArtCafe klubu na Kalemegdanu, vraća se 4. decembra u prestonicu – Dom omladine Beograda.

Umetnica je tokom perioda karantina zbog pandemije bila jedna od najvrednijih kreativaca, tako da je iznedrila nove singlove, pretežno sa spotovima – “Dodir“, „Minuta“, „Kvar“, „Sad“ i druge.

Publika će slušati i njene hit pesme – „Casio i šljokice“, „Bivša cura“, „Ja se resetiram“, „Sutra je dan“.


Na istom mestu će 16. decembra drugu šansu imati instrumentalni džez sastav iz Niša – “EYOT”, koji je prethodno zakazanu svirku u oktobru morao da odloži, usled bolesti članova benda od korone. Oni će promovisati svoj novi album „557799“ objavljen za inostrano tržište.


Hrvatska pop pevačica Nina Badrić i pop kantautor Vlado Georgiev prvi put će u karijeri imati dva uzastopna zajednička koncerta, premijerno na sceni Bel Expo centra 13. i 14. decembra, u organizaciji kuće Music Star production.
Dok će Georgievu ovo biti prvi koncerti u vreme pandemije, dotle je Badrić imala rasprodate nastupe po regionu i Srbiji, kao i tokom poslednjeg leta u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu.


Nedaleko od Beograda, u Novom Sadu, na sceni Spensa, rep hip hop grupa “Beogradski sindikat” u svom novom povratku pružiće 16. decembra solo koncert kao spektakl u najavi.Prostor Kombank Dvorane biće veoma produktivan kada je reč o koncertnim aktivnostima pred novu godinu, tako će šarmantni i vanvremenski kralj tamburaša Zvonko Bogdan okupiti svoju vernu publiku iz Sava centra dva puta – 6. i 15. decembra.


Povodom 100 godina od rođenja Astora Piazzolle, kao i Svetskog dana tanga (11. decembar)Libercuatro tango“ ansambl će održati koncert u velikoj sali Doma kulture Studentski grad6. decembra u 20 časova.

Na programu će, pored dela Astora Piazzolle biti izvedene kompozicije Cobiana, Lopez Vidala, Rovire, Moresa, Lombarda i Juliana Peralte.

Ansamblu će se pridružiti i plesni par Mirjana Savić i Miloš Miloradović.

Grupa nastupa u sastavu:
Ksenija Ristić – klavir
Martina Dimić Radovanović – violina
Nataša Radovanović – sopran
Branko Džinović – bandoneon
Boban Stošić – kontrabasAntologijska rok grupa “Električni orgazam” nakon četiri odlaganja, konačno će imati koncert 9. decembra i to kao proslava više jubileja – 40 godina grupe, ali i prvog albuma i izdanja “Paket aranžman” (sa grupama “Idoli” i “Šarlo Akrobata”).
Bend je poslednjih godina nastupao uglavnom u Domu omladine, i na Beer festu, a tokom pandemije i po regionu (Zagreb, Skoplje) i Srbiji (Subotica, Zaječar...).

Gosti na koncertu će im biti – braća Dragi i Žika Jelić (Yu Grupa), grupa “Artan Lili” – Romana i Bojan Slačala, Nebojša Antonović Anton (Partibrejkers).


Pop muzičar Željko Vasić već 4. put će pevati na ovoj sceni, i drugi put u pandemiji, na dan 10. decembra uz pregled svih hitova za lepši pol, a pevač sličnog senzibiliteta i stila Sergej Ćetković, nakon trijumfa u novembru, ponovo je ovde 18. decembra i “preti” da ponovo rasproda veliku salu.


Veliki džez spektakl opera “Toska” Đakoma Pučinija u džez aranžmanu dirigenta Petera Rajter-Šauba, održaće se 16. decembra u izvođenju Big Benda RTS-a uz ugledne goste iz inostranstva. Kao solisti nastupiće džez muzičari Martin Auer – truba, Frančesko Santuči – tenor saksofon i Edrijen Mirs – trombon.


Foto: Wood
Photo by Mikica Andrejić
Photo by Mikica Andrejić
Foto: Wood

Poznata muzička rege pop grupa „S.A.R.S.“ imaće koncert u prestonici 17. decembra nakon šest godina i uspešnog nastupa u Hali sportova na Novom Beogradu.
  Frontmen i pevač Žarko Kovačević sa svojom šestočlanom ekipom najavljuje veliku žurku kroz neprolazne hitove “Lutka”, “Buđav lebac” sa čak osam studijskih albuma, a deveti je u najavi. Posle nastupa na Beer festu 2021, i drugim izdanjima, prvi put će u Beogradu samostalan koncert održati u Kombank Dvorani.

Humanitarni koncert kao nastavak aktivnosti društva „Koraci“ u
prikupljanju pomoći za obnovu kuća područja Banije, postradalom u zemljotresu u decembru 2020. godine, biće održan na ovoj pozornici 19. decembra.

Na koncertu će nastupiti Zoran Predin, Kralj Čačka, Ida Prester, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja.
Novac od prodaje karata biće uložen u izgradnju i obnovu kuća.


Ista scena će 22. decembra ugostiti pop muzičarku Jelenu Tomašević, koja će nakon svog muža Ivana Bosiljčića, koji je ove godine dva puta imao ovde svoje poetsko-muzičko veće, takođe biti deo novogodišnjih koncerata.

Posle više puta osvojenog Sava centra i drugih mesta po Beogradu, Srbiji i Rusiji, Tomašević premijerno dolazi u Kombank Dvoranu, gde će predstaviti neke nove pesme i pregled hitova sa dva autorska albuma (“Panta Rei” 2008, “Ime moje” 2015).Mjuzikl „Veselo devojačko veče“ 23. decembra će imati premijeru kao jedan veliki spektakl koncert u vidu adaptacije američke hit predstave „Girls’ Night“.
Pevaju i glume rok pevačica Ivana Peters, glumica Jelena Đukić, i pop muzičarke – Tijana Dapčević, Maja Brukner i Zorana Pavić.
Samo dan posle mjuzikla, nakon duže pauze, pevaće pop muzičar Željko Samardžić (24.12.).

Rambo Amadeus & Five Winettous na ovoj pozornici će 26.12. održati koncert, što će muzičaru biti prvi koncert od izbijanja pandemije, a pre nje je često imao svirke u Beogradu (KST, Wurst Platz, Elektropionir, Subbeerni centar).


Osim Kombank Dvorane, Kolarac je proteklih meseci širom otvorio vrata muzici uživo, tako će u decembru pijanista Aleksandar Madžar nakon 4 koncerta, nastaviti svoju seriju od osam nastupa, gde svira komplet od 32 Betovenove sonate, i ostatak će predstaviti – 16, 20, 27. i 30. decembra.


Turski pijanista i kompozitor Fazil Sej imaće samostalan koncert 18. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u okviru serijala – ciklusa “Steinway & Sons” prema brendu čuvenog klavira na kome će svirati, posle nedavnih nastupa svojih kolega Andreja Korobeinikova (Rusija) i Berija Daglasa (Irska).


Takođe, istaknuti violončelista Nemanja Stanković najavio je za 26. decembar koncertnu promociju albuma “Tragovi” koji se pojavio na tržištu još početkom 2020. godine.

Svoj doprinos albumu „Tragovi“ dale su i poznate srpske umetnice, violončelistkinja Sandra Belić, violinistkinja Tijana Milošević i pijanistkinja Maja Mihić, koje će se Stankoviću kao gošće pridružiti na sceni Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.


Nastaviće se …


Ivan Makragić
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here