Bob Marley inspiracija za nove Ajaxove dresove

0
Reklama

Ajax je najnovijim dresovima za sezonu 2021./2022., potpuno oduševio fudbalere, ali i ne samo i fanove. Inspiracija za dresove bio je legendarni Bob Marley. Poslednji su dres predstavili videom koji su objavili na društvenim mrežama.

Kako piše na službenoj stranici, ljubav između Marleya i fudbala tima bila je spontana. Sve je počelo 2008. godine kad je Ajax igrao prijateljsku utakmicu s Cardiff City FC. Navijači Ajaxa bili su zamoljeni da ostanu na tribinama, a DJ, da bi ih zabavio, krenuo je puštati različite pesme od kojih je jedna bila Marleyjeva “Three Little Birds”. Obožavaoci su automatski pesmu prihvatili kao svoju i od tada pevaju na svakoj utakmici. Takođe navode kako je ona pravi simbol nade, te je navijači pevaju uvek, bez obzira na rezultat.

Dres sadrži crvene, zelene i žute detalje, a na leđima se nalaze tri ptičice u istim bojama kao suptilna referenca na Marleyovu pesmu koja je postala neslužbena himna. Komplet će se nositi na ovosezonskim evropskim utakmicama.

Ajaxovo je delo došlo do ćerke Bob Marleya, Cedelle Marley, koja je rekla:

Dotaknuta sam time što je Ajax uzeo pesmu “Three Little Birds” i napravio je svojom himnom. Priče kao ova zagreju mi srce i pokažu koliko pesme poput “Three Little Birds” mogu biti utjecajne. Fudbal je bio sve mom ocu. Da koristim njegove reči: ‘fudbal je sloboda’”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here