Bluz muzičar Kezaja Džons 23. septembra u Beogradu

Još uvek nije poznata lokacija koncerta

0
Reklama


Još uvek nije poznata lokacija koncerta


BEOGRAD, 13. septembra (Tanjug) – Poznati nigerijski bluz kantautor i gitarista Kezaja Džons (Keziah Jones) gostovaće u Beogradu 23. septembra u okviru ciklusa „Urban Sessions“, u organizaciji Centra Beogradskih festivala (CEBEF), stoji na Facebook stranici ovog kolektiva.
Za sada nije poznata tačna lokacija koncerta.


  Muzičar Džons je ranije gostovao već tri puta u prestonici u lancu klubova BitefArtCafe – Summer Stage na Kalemegdanu i na Paliluli – Zimski Novi Bitef, na istaknutom festivalu „Musicology Sessions“2013, 2017. i 2018. godine.


  Harizmatični umetnik, rođen pod imenom Olufemi Saniaolu (53), svoj muzički stil opisuje kao „Blufunk“, koji predstavlja fuziju sirovih elemenata bluz žanra i oštrih funki ritmova.

 Nigerijski koreni u soul i ioruba muzici uticali su na njegov današnji zvuk u stvaralaštvu.

Osim muzičke karijere, svestrani kreativac Kezaja Džons bavi se i slikanjem, crtanjem,  pisanjem poezije i drama, fotografijom.


Takođe je i filmski stvaralac, i do sada je u ulozi producenta realizovao mnoga kratka ostvarenja, koja su prikazala njegova iskustva na ulicama.


  Često napominje da su mu veliki uzori u muzici legende – Džimi Hendriks, Majls Dejvis i Fela Kuti.


Do sada je snimio šest studijskih albuma, od kojih je poslednji 2013. godine, kao i tri EP izdanja, i dve kompilacije.


Mini ciklus „Urban Session“ u produkciji CEBEF-a uspešno je ostvaren sa dva koncerta elektro rok grupe „Buč Kesidi“ i pop muzičara Marka Louisa na Platou kod Pobednika na Kalemegdanu, krajem avgusta.


 Vise informacija o samoj lokaciji koncerta Kezaja Džonsa i početka prodaje karata biće uskoro saopšteni, navode iz CEBEF-a.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here