“Bluz i Pivo Jazz Fest”  od 25. do 27. avgusta u Beogradu

Prvi festival u klubu “Bluz i Pivo”  

0
Reklama

 
Prvi festival u klubu “Bluz i Pivo”  BEOGRAD, 23. avgusta (Tanjug) – Novi muzički festival “Bluz i Pivo Jazz Fest”  biće održan od 25. do 27. avgusta upravo u poznatom klubu “Bluz i Pivo” u centru Beograda, najavili su organizatori.

U muzičkom prostoru “Bluz i Pivo” u Cetinjskoj ulici već dve godine se održavaju veoma posećeni nastupi bluz i džez muzičara, tako da je ideja o nastanku džez festivala bio logičan korak dalje u negovanju posebnog žanra muzike.

Svake večeri festivala će biti održano po tri koncerta, koji počinju od 18 sati, a najbolji domaći džez muzičari će izvoditi uglavnom autorsku muziku.

“Domaća džez scena je nepravedno zapostavljena i nije prisutna na mnogim domaćim džez festivalima, zato nam je potreban novi festival koji će negovati upravo domaće autore”, izjavio je poznati muzičar Dragan Ćalina, inače jedan od organizatora.


Kvintet “Belgrade Funk Combo” , foto: Vladimir Žutić
Ivan Radivojević
Luka IgnjatovićSchime, foto: Ivana Čutura
Kako je umetnik Ćalina istakao, cilj festivala je da okupi najznačajnije domaće autorske džez sastave i solo jazz muzičare.

 Festival će 25. avgusta otvoriti Dragan Milovanović sekstet koji će koncertno izvoditi autorske numere posvećene umetnicima 20. veka.
Nakon njega će nastupiti trio pijaniste Veljka Vujčića, i prvo veče će zatvoriti kvintet “Belgrade Funk Combo” saksofoniste Ljubiše Paunića.

Četvrtak, 26. avgust je rezervisan za najcenjenije muzičare mlađe generacije – Gorica Šutić sa svojim bendom “The Grooveheadz”, instrumentalni sastav “Schime” koji predvode saksofonista Luka Ignjatović i bubnjar Predrag Peđa Milutinović, kao i kvartet Ivana Radivojevića, jednog od istaknutijih mladih džez trubača u Srbiji.

Poslednje veče festivala 27.08. publiku očekuju koncerti sastava “Luka Malko Trio”, kvarteta navedenog pijaniste Dragana Ćaline, koji je objavio debitantski album “Circle”, dok će festival zatvoriti džez kantautorka Ivana Vukmirović sa svojim bendom “Manivi”.


 Ovog leta je osnovan još jedan festival džez muzike u Beogradu „Jazz in the Garden“, koji je održan tokom dva dana na dve bine, početkom jula u Botaničkoj bašti.
Tako će uz tradicionalni Beogradski jazz festival, prestonica od sada imati barem tri festivala džez umetnosti.Veljko Vujčić
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here