“Blokstok festival” otvara muzičku sezonu 3. jula na Novosadskom sajmu

“Mortal Kombat” i “Gužva u 16-ercu” kao glavne zvezde manifestacije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Mortal Kombat” i “Gužva u 16-ercu” kao glavne zvezde manifestacije

NOVI SAD, 22. juna: Najstariji aktivni novosadski festival „Blokstok“ biće održan u subotu 3. jula od 19 časova na Novosadskom sajmu – lokacija plato ispred Hale 3, saopštili su organizatori manifestacije.

Ponovno izmeštanje lokacije iz Železničkog parka na Novosadski sajam je neminovnost izazvana okolnostima u kojima živimo u poslednjih godinu i po dana, kako navode iz direkcije.

„Svi živimo za povratak u naš park, međutim protokol usvojen za sve slične događaje u Republici Srbiji je takav da će ulaz biti omogućen samo posetiocima koji su revakcinisani, poseduju potvrdu o preležanoj bolesti kovid-19 ili poseduju negativan PCR, odnosno „brzi“ antigenski test”, objašnjavaju čelnici “Blokstoka”.

Takve mere podrazumevaju kontrolu ulaska na festival, što nije moguće sprovesti u Železničkom parku osim u slučaju da se ceo park ogradi, tako da su se onda opet odlučili na ponovnu saradnju sa Novosadskim sajmom.


MORTAL KOMBAT
Spisak izvođača predvode dobro poznata imena, budući da su hard rock sastavi “Mortal Kombat” i “Gužva u 16-ercu” ostavili snažan utisak na nedavnim izdanjima ovog festivala.
Pored njih, nastupiće i Vojvođanski bluz bend, zrenjaninski pankeri “Drink or Die”, kao i bend “Zona Katastrofe” – jedan od zaštitnih lica manifestacije.

Blokstok festival pruža idealnu priliku mladim i neafirmisanim bendovima, tako da će i ovaj put kao i svake godine pobednik konkursa za mlade bendove dobiti priliku da otvori Blokstok. Ime pobednika će biti obelodanjeno u narednih nekoliko dana, a zanimljivo je da se sam konkurs sprovodi na Facebook stranici ovog festivala.

Na festival će se ulaziti iz ulice Branka Bajića (teretni ulaz Novosadskog Sajma), a ulaz će i ove godine za sve posetioce u poitpunosti biti –besplatan.

Blokstok festival je taman dobra uvertira u Novom Sadu za jubilej – 20. rođendan EXIT festivala, koji će trajati 4 dana, od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket