BitefArtCafe klub u junu mesecu organizuje koncerte izvanrednih muzičara!

0
Reklama

BitefArtCafe klub u junu mesecu organizuje koncerte izvanrednih muzičara iz Zagreba. U sredu, 7. juna, ljubitelji kvalitetne muzike imaće priliku da uživaju u nastupu, Matije Cveka, a u četvrtak, 8. juna, Ida Pester, garantuje nezaboravni koncert.

Mladi hrvatski muzičar, Matija Cvek, predstaviće se beogradskoj publici svojim jedinstvenim zvukom 07. juna u klubu BitefArtCafe.

Dvostruki dobitnik prestižne nagrade Porin za najbolji pop album i najbolje muško izvođenje za pesmu „Ptice“, Matija je brzo postao jedno od najvećih imena na hrvatskoj muzičkoj sceni.

Njegov debi album „Izbirljivo i slučajno“ već je u prvoj nedelji nakon izlaska osvojio srca publike i zasluženo zauzeo prvo mesto na listi najprodavanijih albuma u prošloj godini.

Matija Cvek je pravi primer uspeha u muzičkoj industriji, a veliki skok u njegovoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon izlaska prvog singla, pesme „Visine“, koja je postala veliki hit ne samo u Hrvatskoj, već i u regionu. Pesma se svakodnevno može čuti na srpskim radio stanicama, što jasno govori o njegom uticaju i popularnosti.

Nakon pesme“Visina” nastavio je da niže hit do hita poput brže, pop-funk pesme “Praviš me ludim” koja je osvojila radijske stanice širom Hrvatske, funk pesma “Probudi se” koju je napravio u saradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF, pop swing balada “Ako nađem nekoga” napisana za crtani film “Korgi”, “Nasloni se” saradnja s Matijom Dedićem. S pesmom „Ptice“ osvojio je prvo mesto na 68. Zagrebačkom festivalu.

Ovo je svakako njegova godina jer i dalje niže nagrade; na održanoj svečanoj dodeli nagrada „Cesarica“ i „Zlatni Studio“ dobitnik je nagrade za pesmu godine „Trebaš li me“.

Matija je za 2023. uvršten u „Program „ 100 Artists to Watch“ prema IMPALE izboru. IMPALA-in izbor 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, u partnerstvu s YouTube-om, donosi nam popis iz 30 različitih zemlja i sadrži više od 35 muzičkih žanrova.

Dobitnik je i nagrade „Večernjakova ruža“ za muzičara godine.

Matiju Cveka odlikuju izuzetno kvalitetni LIVE nastupi sa svojim bendom The Funkensteins, koji ćete imati prilike da vidite i čujete 7. juna na sceni BitefArtCafe kluba u Beogradu.

Jedinstvena pojava u muzičkom svetu, Ida Pester, nastupiće 8. juna u klubu BitefArtCafe.

Njena specifična estetika, britki tekstovi i čudesne plesne melodije dovele su je do statusa balkanske indi-pop ikone.

Svojom beskrajnom pozitivnom energijom zarazila nas je još davno, a sudeći po vašim željama, da je ponovo ugostimo, ni vi niste uspeli da joj odolite.

Uz svoj bend Lollobrigida izvešće najveće hitove 20 godina duge karijere, a publika ce pevati u glas, kao i na svakom njenom koncertu.

Prethodna 4 koncerta, u BitefArtCafe klubu, rasprodala je vrlo brzo i zato požurite da ne ostanete bez svog mesta za ovu spektakularno plesno veče.

Ida Prester predstaviće beogradskoj publici i novu pesmu “70“, za koju je izašao i spot 15.maja ove godine. Ida potpisuje tekst i muziku, a u aranžmanu joj je pomogao njen dugogodisnji saradnik Matej Koncan Klemar. Spot za pesmu „70“ prati Idu u njenom živopisnom svetu, gde se kroz predivne vizuale i simbolične scene dočarava snaga i lepota starosti. Prikazujući trenutke radosti, prijateljstva i ljubavi, Ida nas inspiriše da cenimo i slavimo sve ono što starije doba nosi sa sobom.

Ulaznice su u prodaji na svim biletarnicama tickets-a, kao i online na sajtu tickets.rs.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here