Billy Idol snimio novu pesmu i najavio EP koji bi trebao biti objavljen 17. septembra

Billy Idol objavio je novi singl “Bitter Taste”, pesmu s njegovog nadolazećeg EP -a, “The Roadside”, koji bi trebao biti objavljen 17. septembra.

0
Reklama

Veći deo muzike na “The Roadsideu” napisan je i snimljen tokom pandemije, razdoblja u kojem je Idol rekao da se oseća reflektirajuće. “Bitter Taste” usredotočen je na Idolov oporavak i ponovno rođenje od njegove gotovo fatalne nesreće na motociklu 1990. godine.

Činilo se sasvim logičnim i prirodnim napisati nešto o mojoj nesreći s motociklom”, rekao je Idol za medije. “Svakako, nesreća s motociklom bila je katarza, trenutak buđenja. Malo je mene ostalo na tom putu. Ali to na kraju nije nužno bilo loše; to je bio poziv na buđenje. Možda sam na tom putu ostavio nepoštovanje mladog Billyja i otvorio vrata pažljivijem ocu i osetljivijem muzičaru”

U produkciji Butcha Walkera, na “The Roadsideu” se pojavljuje i Idolov dugogodišnji gitarista i koautor Steve Stevens. EP označava Billyjevo prvo novo izdanje od njegova albuma iz 2014. godine, “Kings & Queens of the Underground”.

Popis pesama
1. “Rita Hayworth”
2. “Bitter Taste”
3. “U Don’t Have To Kiss Me Like That ”
4.” Baby Back Your Clothes Back On

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here