Billie Eilish: ‘Born To Die’ Lane Del Rey je album koji je promenio muziku, pogotovo za devojke

0
Reklama

Billie Eilish u razgovoru je s Dua Lipom u sklopu Lipinog podcasta „At Your Service“ izjavila da je album Lane Del Rey, „Born To Die“ promenio muziku. Eilish je svoju misao podelila tokom odgovaranja na pitanje o albumima koje je slušala kad je odrastala i koji joj danas znače.

’Born To Die’ moje Lane. Imam osećaj da je to album koji je promenio muziku, pogotovo za devojke. Rekla bih da je ‘Because the Internet’ Childish Gambina takođe album koji je jako, jako promenio način na koji gledam na muziku i albume pogotovo“, rekla je Billie. Usto je nadodala kako su na nju takmičili i neki od prvih albuma Justina Biebera poput „Believe“ iz 2012. i „Journals“ iz 2013. godine.

Svoje divljenje prema Lani Del Rey, Billie Eilish iskazala je već nekoliko puta. U jednom je intervjuu objavljenom ranije ove godine izjavila da je Lanine pesme uvek pevala tokom talent showova. „Snimala bih se kako obrađujem njene pesme i pretvarala se da ću eksplodirati na YouTubeu, a onda bi ti isti video dobili dva pregleda“, rekla je Billie.

U nastavu je razgovora Billie otkrila detalje kreativnog procesa nastanka njenog trećeg albuma na kojem radi, rekavši: „Sve je drugačije s ovim albumom. Nedavno sam ga pokušala usporediti, samo zato što sam navikla muziku raditi na drugačiji način. I sama sebi rekla: ‘U redu je tako. Ja sam dobro. Još uvijek sam u stanju to učiniti, još uvek sam sposobna za to’“. Billie je potvrdila da i na novom albumu radi sa svojim bratom Finneasesom.

Billie Eilish i Dua Lipa sarađivale su na stvaranju soundtracka za film Barbie. Obe pesme, „Dance The Night“ i „What I Was Made For“, stekle su ogromnu slavu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here