Bikarbona fank novi singl CD Ministra, prvo izdanje u 2023 godini

0
Reklama

Bikarbona fank je novi singl CD Ministra, njegovo prvo izdanje u 2023 godini. Objavljen je i video spot koji je snimljen početkom godine u Šangaju. Ovaj video je zajednički rad dvojice umetnika sa dve strane sveta koji trenutno žive i rade u Šangaju.

Mateja Ristić (Srbija) i Alex McConville (Novi Zeland) su zajedno režirali video, a koreografiju i glumu potpisuje Alex McConvilleMateja Ristić, pored režije, potpisuje i montažu, editing i fotografiju.


Singl Bikarbona fank je objavila Druga stvar i dostupan je na Bandcampu

https://cdministar.bandcamp.com/track/bikarbona-fank

Krajem prošle godine CD Ministar je objavio i prvu numeru i video spot za pesmu Vreme teče za nas snimljenu sa pratećim bendom Neukrotiva grupa ljudi sa kojim je 2022 druge imao brojne zapažene nastupe.

Gitarista i producent Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes) skoro dve decenije samostalno objavljuje i stvara muziku i pod pseudonimom CD Ministar. Krajem 2021 godine formira i prateći bend Neukrotivu grupu ljudi sa kojim kreće u novu avanturu živog izvođenja njegove muzike. Ovaj sastav je 2022 godine održao zapaženu mini turneju u nekoliko gradova u zemlji, a imao je i uspešne nastupe na festivalu Karusel u Čačku i na Nišvilu.

Saša se pod ovim imenom prvi put pojavljuje 2003 godine nastupajući sa beogradskom kantauricom Bo. Kombinacija akustične gitare i elektronskih bitova i semplova sa njenog prvog albuma, koji je producirao Koja (Disciplin A Kitchme) izvođena je uživo uz njegovu pomoć i tada Bojana, Koja i Saša smišljaju ovaj pseudonim koji Saša nastavlja da koristi kada je reč o DJ i producentskim izletima.

2015 godine objavljuje album Zabit, svojevrsni best of numera nastalih u dužem vremenskom periodu.
2020 godine objavljuje dva albuma sa numerama nastalim u ranom periodu (2000-2004) – TMA Vol.1 i TMA Vol.2 (CD Ministar Early Days).

U pripremi je i njegov novi, dupli album “Rastojanje”, a u međuvremenu se, pored živih nastupa fokusira i na studijske avanture sa ljudima iz grupe.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here