“Bijelo dugme” sa neprolaznim hitovima kao osnova sarajevske plesne predstave “Svi marš na ples!“

Premijera sutra (8. maj) u Domu mladih Skenderija u Sarajevu.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

SARAJEVO, 7. maja – Plesna predstava “Svi marš na ples!“ sa umetnicima iz skoro celog regiona, na muziku antologijske grupe “Bijelo dugme” i u koreografiji Igora Kirova, biće premijerno izvedena sutra u Domu mladih Skenderija u Sarajevu.  

   Predstavu izvode igrači – Luka Živković i Jakša Filipovac iz Srbije, Zulejha Kečo, Branko Mitrović, Teodora Radivojević, Ana Kuzmanović i Emir Fejzić iz Bosne i Hercegovine, Endi Schroetter iz Hrvatske i Mojca Majcen iz Slovenije.  

    Dugo očekivan projekat se realizuje prema dramaturgiji Igora Golovka u produkciji Udruženja ”Živimo Balet” iz Sarajeva, Festivala “Velenje” iz Slovenije, u okviru plesne platforme “Balkan Dance Project”. 

    Spektakl “Svi marš na ples” uvodi publiku u neobičan, izmaštani svet u kojem pesme kultnog rok benda “Bijelo dugme” postaju osnova za pripovedanje priče o jednom vremenu i generaciji kojih više nema.  


 Radnja ove dinamične predstave okvirno je smeštena u fiktivnu omladinsku radnu brigadu tokom letnje radne akcije u prvoj polovini 80-tih godina.

  Većina pesama Bijelog dugmeta govori o ljubavi, i prema tome, scenario plesnog komada će imati težište na ljubavnim odnosima, od onih za kojim se ludi preko onih koji se žive, sve do onih koji su na izdisaju ili pripadaju nostalgičnoj refleksiji njihovih junaka, kako su pevali Bebek, Alen i Tifa, na kompozicije Gorana Bregovića.   

 
  Koreografiju potpisuje veoma uspešan i svuda angažovan makedonski koreograf Igor Kirov, dobitnik mnogih međunarodnih nagrada i priznanja.  


   “Balkan Dance Project” je međunarodna plesna platforma koja okuplja mlade, uspešne i perspektivne umetnike sa prostora celog Balkana i bivše Jugoslavije. 


  Ta organizacija jača plesnu scenu regiona kako bi se ponovno spojila i povezala, te kreirala platformu za razmenu ideja koreografa, igrača, muzičara, kostimografa i vizuelnih umetnika.
  Osnivači platforme su spomenuti Mojca Majcen (Slovenija), Igor Kirov (Makedonija), kao i Aleksandar Ilić (Srbija).  

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket