BEYONCÉ OBJAVILA NOVI SINGL “BREAK MY SOUL” SA PREDSTOJEĆEG ALBUMA “RENAISSANCE”

“Motivation/ I’m looking for a new foundation/ I’m on that new vibration/ I’m building my own foundation”

0
Reklama

Motivation/ I’m looking for a new foundation/ I’m on that new vibration/ I’m building my own foundation”


NEW YORK, 25. juna:
Kraljica se vratila, barem tako kažu američki i svetski mediji, jer je Beyoncé promenila statuse i fotografije na svojim društvenim mrežama Facebook, Instagram da bi najavila izlazak dugo očekivanog, sedmog studijskog albuma – “Renaissance”.

Tačno na vreme kada na severnoj polulopti počinje leto, ona je objavila singl “Break My Soul” koju prati lyric video.


Album “Renaissance” izlazi 29. jula za diskografske kompanije i etikete – Parkwood Entertainment / Columbia.


Najavljeno je da će Beyoncé biti zvezda na naslovnici julskog broja britanskog izdanja magazina Vogue, a neke od već dostupnih fotografija, publika može pogledati na sledećem linku: https://www.beyonce.com/


Neki od stihova kralljice soul i pop muzike kažu ovako: “Motivation/ I’m looking for a new foundation/ I’m on that new vibration/ I’m building my own foundation”

Distributer singla i budućeg albuma jeste diskografska kuća MenArt za ceo region.
RENAISSANCE

Beyoncé, The-Dream i Tricky Stewart su ko-autori i ko-producenti novog singla, a prethodno su zajedno radili na sjajnom hitu „Single Ladies“.

U pesmi čuje se sempl „Break My Soul“ koju izvodi Big Freedia:

Release your anger, release your mind/ Release your job, release the time/ Release your trade, release the stress/ Release the love, forget the rest“.

Osim ovog sempla, dominantan je i deo hita Robin S – „Show Me Love“ (1993).

U listi imena koje su radili na pesmi potpisani su naravno njen muž Jay-Z (S. Carter), Adam Pigott (a.k.a BlaqNmilD, radio sa imenima – Drake, Quavo, Megan Thee Stallion i mnogi drugi, Freddie Ross, a.k.a Big Freedia, kao i autori hita „Show Me Love“.

Singl se prvo pojavio na servisu Tidal (jedan od vlasnika je Jay-Z), tri sata pre zvanične najave, a kasnije na kanalima Vevo/You Tube.

Prethodni album „Lemonade“ bio je dostupan samo na servisu Tidal pune tri godine, što je bio potez koji je ovu poslovnu ženu koštao milione dolara u izgubljenim tantijemama / procentima od zarade.

Beyonce_JULY22_Harris_Reed

Kako je Beyoncé istakla i zvanično najavila, album RENAISSANCE će biti kolekcija plesnih i country -pop numera.

Od hit kompozitora na novom albumu prisutan je Ryan Teder (One Republic), ko–autor njenog velikog hita „Hello“, zatim Raphael Saadiq , poznati R’nB/ Soul pevač i kantautor koji piše za sebe, ali i za druge (pisao je pesme za Mary J. Blige, D’Angelo, Stevie Wonder, John Legend i Andra Day), a bio je izvršni producent izuzetno hvaljene ploče „A Seat At The Table“ koju je objavila Solange, mlađa sestra Beyoncé.


Iako je prošlo 6 godina između prethodnog solo albuma, „Lemonade“ i budućeg RENAISSANCE, Beyoncé je bila veoma zauzeta.

Sa suprugom Jay-Z je objavila album „Everything Is Love“(2018) koga su potpisali kao The Carters. Nakon toga je aprila 2019. objavila live album „Homecoming“ sa njenog nastupa kao headlinera na festivalu Coachella, a u paru sa njim i istoimeni specijal, što je bio veoma unosan posao sa svetskom platformom Netflixom vredan 60 miliona dolara.

Kasnije iste godine pojavio se muzički album koji je pratio film“The Lion King: The Gift” (Disney),  na su kome uz Beyoncé, gostovali – Kendrick Lamar, Donald Glover, kao i 070 Shake, Tierra Whack, Burna Boy, Mr. Eazi, Tiwa Savage.


Beyonce, bivša članica grupe “Destiny’s Child” je gostovala jednom u Beogradu pre 10-ak godina kada je apsolutno rasprodala Beogradsku Arenu i održala pravi vizualno muzički spektakl od puna dva sata za 20 000 duša.

Kako je bila slavna i kao glumica, istaknuta u hit mjuziklu “Dreamgirls” (2006), avanturi “The Pink Panther” (2006), trileru “Obsessed” (2009), muzičkom filmu “Cadillac Records” (2008), ili je davala glas u filmu “The Lion King”, “The Fighting Temptations” (2003), “Austin Powers in Goldmember” (2002), verujemo da će se ponovo vratiti filmovima na velikom ekranu.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here