Beti Đorđević 7. avgusta u Somboru u okviru programa “Veče uličnih svirača”

Neprolazni hitovi popularne džez i soul dame

0
ReklamaNeprolazni hitovi popularne džez i soul dame


SOMBOR, 3. avgusta (Tanjug)
– Poznata srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević imaće solo koncert na glavnom trgu u Somboru u subotu, 7. avgusta, od 21.00h, u okviru programa i manifestacije “Veče uličnih svirača”, a pored nje, sa 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine, najavili su organizatori.

 Stari centar Sombora će se na taj način na jednu noć vratiti u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije, odnosno kroz muziku i performans, publika će se prisetiti ili tek upoznati period početka zabavne muzike u SFRJ, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag.

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, jugoslovenska zvezda koja i dalje ne bledi već je veoma koncertno aktivna i često nastupa u prestonici (klub “Bluz I Pivo”, Dom omladine, Božidarac, razni festivali).

  Muzičarka je u karijeri imala mnoge hitove, a najpoznatiji su „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“.


 


Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina.
Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike kao što su Areta Frenklin, Ela Ficdžerald i druge.

Osim Beti Đorđević, na 10 balkona od 19.23h nastupiće 30 muzičara, i to solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra Prvog.

   Muzički program na atraktivnim balkonima će pružiti grupe – Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ iz Sombora i Umetničke asocijacije “INBOX”.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here