Besplatan koncert Ivana Jegdiča u bašti Studentskog grada

0
Reklama

Kantautor Ivan Jegdić, student završne godine Istorije na filozofskom fakultetu u Beogradu, izvdojio se na domaćoj muzičkoj sceni svojim eklektičkim pristupom muzici, tekstovima koji baštine istoriju srpske književnosti, kao i optštu istuoriju, i jedistvenim vokalom.

U četvrtak 1.jula u bašti Doma kulture „Studentski grad“ biće održana promocija Ivanovog albuma „Neka čuju me“, i to u specifičnom duplom programu pod nazivom „Priče o pesmama i promocija albuma“.

Pre par meseci Ivan Jegdić je izbacio muzički album „Neka čuju me“, čemu je prethodio niz od nekoliko vrlo uspešnih singlova. Ivan, autor jedistvene boje glasa utkao je u modernu produkciju i savremenu muziku, razne ljubavne i sociološke motive koji se oslanjaju, kako na istoriju srpske književnosti, tako i na svetsku istoriju i mitologiju.

  U programu predviđenom za četvrtak 1.jul , Ivan Jegdić će održati besplatni koncert u punom sastavu sa svojim bendom. U bašti Doma kulture „Studentski grad“ Ivan će promociju otvoriti Pričama o pesmama, gde će biti sagovornik o muzici uredniku muzičkog programa Milanu Đurđeviču, kao i sagovornik o tekstovima urednici književnog programa Tamari Mitrović. Diskusijom sa urednicima, Ivan će približiti kako je modernim žanrovima, poput trepa, popa i rokenrola dodelio poetičke tekstove, govoriće o nastajanju pesama, kao i o raznim porukama na koje se njegove numere oslanjaju.

„Pozivam sve ljude koji vole ovo šta ja radim da dođu na nastup i promociju albuma u baštu Studentskog grada. Ulaz će biti besplatan, koncert je sa celim bendom, a pre same svirke govorićemo o pemsma. Vidimo se od 20 časova.“ kazao je Ivan povodom promocije. 

Jegdićeva pesma „Bolji čovek“ već broji milionske strimove na streaming platformama, a sa albuma su se izdvojile i „Zalazak sunca“ po adaptaciji stihova Jovana Dučića, kao i „Vatra i ništa“. Ceo album možete preslušati na ovom linku, a Ivana Jegdića, pored beogradske promocije, 1.jula u Studentskom gradu, publika može videti ove godine i na Arsenal festu 26.juna kao i na Exit festivalu 9.jula.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here