BESPLATAN FILMSKI ONLINE FESTIVAL “MOJ OFF” OD 27. MARTA

Svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala, pobednički naslov sa FEST-a, dobitnik OSKARA, svi zajedno - na online festivalu!

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

FESTIVAL AUTORSKOG FILMA OD PETKA 27. NOVEMBRA U BIOSKOPSKIM DVORANAMA

Organizatori ovogodišnjeg Festivala autorskog filma najavili su da će se 26. izdanje Faf-a održati od 27. novembra do 16. decembra,...

I dalje u toku otkazivanje predstava po prestonici i Srbiji usled novih mera protiv pandemije

JDP, SNP, NP SOMBOR, ATELJE 212, MADLENIANUM, NARODNO POZORIŠTE, ZVEZDARA TEATAR, POZORIŠTE NA TERAZIJAMA - SVI SU NA LISTI...

“BLACK FRIDAY AKCIJA ” U BIOSKOPU KOMBANK DVORANA U SUBOTU I NEDELJU 28. I 29.

Poslednji vikend novembra, subota i nedelja 28. i 29. novembar rezervisani su za Black Friday akciju, pod sloganom POBEGNI U MRAK...

Svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala, pobednički naslov sa FEST-a, dobitnik OSKARA, svi zajedno – na online festivalu!
 
Malo da proširimo oblasti i teme našeg muzičkog magazina i da kažemo reč – dve i o aktuelnim filmskim dešavanjima u našoj zemlji.
   Osim online gledanja pozorišnih predstava, što je najnoviji trend u ovom trenutku, na red su došli naravno i – filmovi!

  Kombank Dvorana, Cine Grand, bioskop Vilin Grad u Nišu i distributerska kuća MCF – MegaCom Film, pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival od 27.03., sa najnovijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama. Na taj način će svi imati priliku da u kućnoj radinosti odgledaju sve naslove koje su propustili u bioskopu. Tako se svi selimo u pravi kućni bioskop, zavisi koliko nam je veliki ekran televizora 😊.

U trenucima snažne kućne izolacije dana 27. marta  će biti pokrenut projekat –  MOJ OFF (ONLINE FILMSKI FESTIVAL).  


U okviru dvonedeljnog “online festivala” naći će se preko 30 najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, prikazane na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. Festivalu Autorskog Filma (FAF), kao film “NEVIDLJIVI ŽIVOT” (priznanje Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a) ili “MARTIN EDEN” (nagrada Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a).

Pored navedenih filmova biće prikazan i južno-korejski film “PARAZIT”, koji je dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju, čime je neočekivano apsolutno trijumfovao na poslednjoj dodeli u februaru!


Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala IDFA, CPH DOX,  naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uz specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.

Kako nije reč o platformi za gledanje, nego pravom filmskom festivalu, dela sedme umetnosti moći će da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da konzumiraju posetioci iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledaoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i ubuduće i poklonicima filmske umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.
 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers, Mark Nofler, neki su od slavnih...

Muzičari se opraštaju od Miše Aleksića, svi naravno u šoku (Crni dan 29.11.2020.)

Izuzetno tužan i tragičan dan  BEOGRAD, 29. novembra - Kolege umetnici se opraštaju preko društvenih mreža od prerano preminulog muzičara, bas gitariste Miroslava Miše Aleksića...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!