“Beogradski Šopen fest” 15. i 16. oktobra u Beogradu

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Chasing Nord objavljuje novi singl: moćni “Sonic Heart” osvaja na prvo slušanje

Nakon što su promijenili ime i time najavili novo poglavlje u karijeri, riječki alternativni rock bend Chasing Nord kreće...

50.000 GLEDALCA ŠIROM SRBIJE I REGIONA POGLEDALO FILM “VIKEND SA ĆALETOM”

Domaći film „Vikend sa ćaletom“ intrigira domaću publiku.Uz sve preporučene mere predostrožnosti kojih se zbog trenutne situacije sa korona...

Manifestacija “Noć pozorišta” danas i sutra (28.11. & 29.11.) samo onlajn

Zbog postojeće situacije, ove godine manifestacija “Noć pozorišta” iz Beograda neće svečano obeležiti jubilej od 10 godina postojanja u Srbiji, ali na inicijativu ustanova i...

Muzički festival “Beogradski Šopen fest” po deveti put vraća publiku u dvorane ove godine pod nazivom “Oktobarski omaž” 15. i 16. oktobra u Skupštini grada i na sceni Kolarčeve zadužbine.


  Predstojeći „Oktobarski omaž“ tradicionalno obeležava 17. oktobar, datum smrti velikog kompozitora.
Dve muzičke večeri, 15. i 16. oktobra, sa duplim koncertima na programu, obeležiće i važan festivalski jubilej – 30 godina od osnivanja “Šopenijade”, prve Revije talenata na Balkanu, održane u čast „Pesnika klavira“.

   Deveto festivalsko idanje slavi ime i delo velikog poljskog kompozitora, Frederika Šopena, a otvoreno je ove godine u martu ciklusom „U susret Šopen Festu , da bi planirani glavni cikus u aprilu bio obustavljen usled pandemije.

   Festival nastavlja misiju promocije mladih talenata i renomiranih pijanista.

Na „Podijumu mladih“, u Skupštini grada Beograda, 15. oktobra će biti predstavljene dve umetnice na klaviru –  Iva Vuković i Anđela Dinić, a zatim odmah u drugom poglavlju koncerta i Marko Stuparević.

    Dve mlade dame su studentkinje sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koje su se istakle na pijanističkoj sceni Srbije kao dobitnice mnogih nagrada na značajnim takmičenjima, ali su gostovale i u inostranstvu.


   Pijanista Stuparević dolazi iz Njujorka, gde je ostvario izuzetne profesionalne uspehe kao pijanista i klavirski pedagog, a ove večeri nastupiće sa koleginicom na violini, Kejlom Hermaniz Amerike,.

  U „Hramu muzike“, Kolarčevoj zadužbini, 16. oktobra će pred publikom nastupati Miloš Pavlović i Neven Šobajić, poznati stručnoj i široj publici, takođe sa ostvarenim karijerama solista i predavača.

  Beogradski Šopen Fest organizuje udruženje Kreativa sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu kao generalnim sponzorom manifestacije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Ustanove Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Osnivači i organizatori Festivala, klavirski pedagozi Milenija Reljić i Ivana Matijević, 2019. godine nagrađene su Ordenom za doprinos u kulturi, od strane Ministarstva za kulturu i nacionalnu baštinu Republike Poljske, i ministra kulture lično.

Program:

15. oktobar / SVEČANA SALA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA

I deo / 18:00 / PODIJUM MLADIH TALENATA

Iva Vuković & Anđela Dinić (Srbija)

II deo / 19:30 / MARKO STUPAREVIĆ, resital, (Srbija /SAD)

Specijalna gošća Kayla Herrmann , violončelo, (SAD)

Ulaz na koncerte je slobodan.

obavezna je prijava dolaska na mejl sopenijada@gmail.com,  sa jasno naznačenim terminom koncerta:  I deo u 18:00, ili/i II deo u 19:30.

16. oktobar / 20:00 / VELIKA DVORANA KOLARČEVE ZADUŽBINE

DVOSTRUKI PIJANISTIČKI RESITAL

I deo / MILOŠ PAVLOVIĆ (Srbija)

II deo / NEVEN ŠOBAJIĆ (Srbija)


Ulaznice po ceni od 300 RSD dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Nagrada “Shooting Stars” po 24. put u Berlinu 2021. godine

Deset najboljih glumaca kao podrška mladim talentima BERLIN – Promocija Evropskog filma (European Film Promotion - EFP) u svom 24. izdanju...

Popularni muzičari aukcijama pomažu industriju zabave u Velikoj Britaniji

Opasna kriza ipak nailazi na višestruku pomoć LONDON, 29. novembra - Erik Klepton, Nik Kejv, Lijam Galager, Nil Rodžers, Mark Nofler, neki su od slavnih...

Muzičari se opraštaju od Miše Aleksića, svi naravno u šoku (Crni dan 29.11.2020.)

Izuzetno tužan i tragičan dan  BEOGRAD, 29. novembra - Kolege umetnici se opraštaju preko društvenih mreža od prerano preminulog muzičara, bas gitariste Miroslava Miše Aleksića...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!