Beogradski sint indi pop bend Dram ove subote u AKC Fuzz Niš

0
Reklama

Beogradski sint indi pop bend održaće koncert u „AKC Fuzz“ 17. decembra s početkom u 21 čas! Koncertno veče otvara niški bend Hazel!

Nakon punog Doma omladine u Beogradu, hteli smo da vas sve vidimo i da dođemo u svaki grad. Dobili smo mnogo poruka da nas želite u Nišu i evo tražili ste, gledajte! Dođite da čujete i vidite to „previše svega“, jesenja turneja se ovde završava, dakle biće puno suza i znoja. Vidimo se u AKC FUZZ!

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim.

Za singl “Daj mi sve“ grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu “Milan Mladenović“, od strane Zadužbine Milana Mladenovića, za delo od izuzetne umetničke vrednosti. Tokom 2021. godine, bend je izdao tri elektro singla „Vikend ubija“, „Ti me voziš“, tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom i energični singl „Ceo grad“.

12. septembra 2022. godine bend izdaje drugi studijski album pod nazivom „PREVIŠE SVEGA“, kolekciju 11 najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Iako se zbirka “PREVIŠE SVEGA” melodijski, lirski i emotivno razlikuje od inicijalnog izraza grupe, “PREVIŠE SVEGA” je bila samo neophodna potreba za eksperimentisanjem, redefinisanjem i upoznavanjem, te ujedno predstavlja drugi deo vožnje, sada kroz sint pop i yugopatetiku do vanvremenskih kosmičkih prostranstava sentimentalnosti.

dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika)

instagram: https://www.instagram.com/grupadram/

facebook:  https://www.facebook.com/grupadram

youtube:

Koncertno veče otvara niški bend Hazel, koji je učestvovao na festivalima poput Exit-a, Nišvila i Gitarijade. Album prvenac pod nazivom “Niz paukovu nit” objavili su pre četiri godine, a njihova numera “Kasno je” bila je nominovana na festivalu MAC za najbolju alternativnu pop pesmu.

https://www.facebook.com/bandhazel Cena karte u pretprodaji iznosi 400 dinara i pretprodaja je

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here