Beogradski sastav Retrospektiva objavio je svoj debi album

0
Reklama

Beogradski sastav Retrospektiva objavio je svoj debi album, pod nazivom “Priče sa hard disc-a’’, za izdavačku kuću Kontra. Bend je objavio i novi singl i spot za pesmu ‘Ovo nije kraj’, koja je ujedno i treći objavljeni singl sa albuma.

Album možete preslušati na svim streaming servisima https://bfan.link/price-sa-hard-disca

dok spot za pesmu možete pogledati na YouTube kanalu benda

https://bfan.link/price-sa-hard-disca


‘’Priče sa hard disc-a’’ je debi album pop sastava Retrospektiva koji je nastajao u Boegradu u periodu od 2019. do 2021. godine. Album broji osam pesama, od kojih su tri singl i pet do sada neobjavljenih pesama.

“Dugo smo radili na ovom albumu jer smo od početka želeli da sve što možemo uradimo sami. Osam pesama koje se nalaze na albumu su samo deo muzike koju smo napravili kako bismo pronašli naš zvuk. Bilo nam je važno da stvaramo muziku koja može da pripada sceni mladih izvođača čije vreme tek dolazi, a najvažnije je da smo u celom tom procesu uživali i mnogo naučili ’’ navode članovi benda.

Muziku, tekst i aranžman za ceo album potpisuju Luka, Aleksandar i Dušan, dok su za master bili zaduženi Boris Krstajić i Boris Jovanović.

Pored dueta sa Lunom Škopeljom i pesme “Ko tu kome može šta“ za koju je otpevala back vokale, na pesmi “Najbolje za nas“ gostovao je i beogradski gitarista Dragan Hajnrih. Ana Protulipac se svojim vokalom potpisala na numerama “Čujem da ljudi kažu zbogom“ i “Zašto ćutiš“.

O Retrospektivi


Autorski pop sastav Retrospektiva osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Iza njihovih pesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i savremeni muzički programing. Retrospektivu čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here