Beogradski sastav NAKED održaće svoj prvi samostalni koncert u Nišu

NAJAVA
Kontakt Konferencija
D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Značajne promene na čuvenoj „HOT 100 TOP 10 hit” listi singlova

Roddy Ricch se već sedmu nedelju zaredom sa „The Box" nalazi na prvom mestu čuvene Bilbordove Hot 100 liste singlova. Dua Lipa ima prvi TOP 5 hit.

Ozi objavio novi, dugo iščekivani solo album, prvi u proteklih deset godina, naziv ”Ordinary man”.

Da bi proslavio dolazak albuma , Ozzy je napravio istorijsko dešavanje, povezavši dve stvari koje jako voli,...

PROMOCIJA ALBUMA “NAMA OSTAJE SAMO PUNK” GRUPE “NBG” SINOĆ (27.02.2020.) U BEOGRADU I RAZGOVOR SA MUZIČAREM: ALEKSANDAR KARAPANDŽIĆ

MALIŠA NAS JE SVE OKUPIO DA SVIRAMO PONOVO Beogradski punk-rock bend NBG sinoć je imao promociju svog novog albuma “Nama ostaje samo punk“, u...

Beogradski sastav NAKED održaće svoj prvi samostalni koncert u Nišu u petak, 21. febrauara u klubu Feedback, sa početkom u 22h. Nakon sjajnog nastupa 2012 na Main stage-u Nišville jazz festivala, te kontinualne i nadahnute koncertne i diskografske aktivnosti u poslednjih 12 godina, NAKED će se publici sa juga Srbije napokon predstaviti u punoj sviračkoj formi i sa novim, još uvek neobjavljenim numerama u okviru svoje aktuelne svetske turneje.

NAKED je vrhunski core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenog balkanskom tradicijom i fri džezom. Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja soundtrack u beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Postavu sastava NAKED čine Branislav Radojković (bas), Goran Milošević (bubnjevi, udaraljke), Đorđe Mijušković (violina) i Rastko Uzunović (klarinet, saksofon), a do sada su izdali četiri albuma:
“YES” – 2018, Narrator records (Mađarska)
“Nakedonia” – 2015, Narrator records (Mađarska)
„Get Naked“ – 2011, Narrator records (Mađarska)
„Noyz“ – 2008, Multikultivator (Srbija)

NAKED su svih ovih godina upijali uticaje iz ovdašnje balkanske muzičke tradicije, pre svega specifične taktove i neparne ritmove, ali i sublimirali elemente klasične muzike zajedno sa internacionalnim uticajima Mediterana, afričkog i istočnoevropskog muzičkog nasleđa.

Dijapazon njihovog specifičnog muzičkog izražaja, pogotovo na živim nastupima kreće se od svojevrsnog funk ludila, neobičnih jazz eksperimenata i dub psihdelije, do prelepih violinskih pasaža, te mračnih i dubokih klarinetskih ambijentalnih deonica i funkcionalno raspoređenih emotivnih zvukova saksofona. “Odavde do tamo i svuda…”

NAKED je (uz niški Eyot) definitivno jedan od ovdašnjih retkih umetničkih sastava koji je za relativno kratko vreme nastupao širom sveta, na skoro svim kontinentima. Oni su maltene neprekidno na svetskoj turneji, a ovih dana će nakon koncerata u Holandiji imati nekoliko nastupa i u kolevci jazz muzike – New Orleansu (USA) od 21 do 27. januara, da bi nakon povratka u Evropu nastavili sa nastupima u Ljubljani, u Nišu i drugim značajnim evropskim destinacijama.

Sa preko 600 koncerata u protekloj dekadi, gomilu oficijalnih video snimaka i brojnim TV i živim nastupima, NAKED su uvek raspoloženi da prirede dinamičnu live žurku sa jasnim stavom i originalnim i posebnim stilskim pristupom uz maestralno muziciranje.

U bogatoj biografiji zapaženih koncertnih nastupa, evo kratke liste najznačajnijih live performansa sastava NAKED u proteklih 10 godina:

Budapest Ritmo showcase festival, HU / 2019

West Europe tour / 2019

Alice club Copenhagen, Dk / 2019

Todo Mundo World Music Fest, Belgrade, SRB / 2018

Colours of Ostrava Festival, CZ / 2018

EXIT main stage, SRB / 2018

Brazil tour / 2018

South Korea tour / 2018 / 2019

India tour / 2018

Baltic tour / 2017

South America tour / 2017

Seoul music week / South Korea / 2017

Danube fest , Ulm, Germany / 2016 / 2018

Collision Music week,  St.Petersburg,  Russia / 2016

Babel Sound,  Hungary / 2016 / 2017 / 2018 / 2019

Italy Tour 2016 / 2017

Romania tour-Yakasha fest, Street food fest…2016 / 2017

Festival de Medditeraneo, Sicily / 2016

Nišville jazz festival / 2012

Cena ulaznice za koncert u Nišu, kao i pretprodajna mesta biće objavljeni naknadno.

Korisni linkovi:

Izvor: Press

Fotografije: Promo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Trijumfalna koncertna promocija albuma „Buđenje“ MAJE LOUIS sinoć u Dorćol Platz-u (27.02.2020.)

Efektna porodična manufaktura u punom sjaju Živopisan i ušuškan prostor Dorćol Platz-a idealan je izbor za umetnicu Maju...

Povratak trenutno traženog hita na tron UK Singles Chart liste!

Nakon jedne sedmice, Bili Ajliš je pala sa prvog mesta UK liste singlova i na tu poziciju se vratio Kanađanin The Weeknd.

Bunt ROK FESTIVAL 2020 : Žiri odabrao bendove za šesto izdanja takmičenja

Stručni žiri Bunt Rok Festivala RTS- a je nakon preslušavanja pesama pristiglih na Javni konkurs, odabrao bendove koji će se takmičiti...

MusicPocket Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Novo u Shop-u