Beogradski alternativni rok sastav NOVSKI izbacio singl prvenac „O SLOBODI“

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno


Novski
 je alternativni rok bend iz Beograda. Članovi benda imaju dogogodišnje iskustvo u bendovima. Neki od članova sviraju u bendovima Komandosi (Smederevska Palanka) i Nejvi ne obećava (Beograd).

Ideja o bendu je nastala 2018. godine i počeli su da sviraju post-punk (poput benda Interpol, Killers, Joy Division itd) u studiju u zgradi Bigza. Dve godine kasnije amaterski počinju da prave i pesme.

Kada se završio lokdaun došli su na ideju da sami u kućnim uslovima snime i produciraju muziku. To im je dalo puno vremena i prostora pa su postojeće pesme aranžirali ponovo. 

Njihov prvi singl “O slobodi” za koji su snimili spot je potpuno drugačije zvučao u vreme kada su svirali u Bigzu. Pošto im je način snimanja u novim uslovima dao neograničen prostor za dizajniranje zvuka i nezavisnost, došli su na ideju da oforme i izdavačku kuću „Level33″

Svaki od njih ima različite muzičke sklonosti i autentičnu kreativnost pa rade na još nekim muzičkim projektima pored maričnog benda Novski. Želja da rade sa drugim muzičarima koje su okupili u okviru Levela 33 već sad daje rezultate, pa u bliskoj budućnosti možete da očekujete još novih pesama iz njihove kućne radionice.

Snimanje i miks pesama (pritiskanje dugmića i podešavanje ekvilajzera) radi Aleksandar Velimirov, a tekstove (šaranje po papiru) Nemanja Živković. 

Članovi benda su:

Nemanja Živković – vokal i gitara

Srđan Milovanović – glavna gitara

Aleksandar Velimirov (DJ Arteon) – sintovi i efekti

Andrej Ivanov – bubanj

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket