Beogradska premijera filma “Nebesa” Srđana Dragojevića 17. novembra

Najnovije ostvarenje u Kombank Dvorani i Cineplexx Galerija u Beogradu na vodi

0
ReklamaNajnovije ostvarenje u Kombank Dvorani i Cineplexx Galerija u Beogradu na vod
i


BEOGRAD, 4. novembra – Premijera dugo očekivanog domaćeg igranog filma “Nebesa” Srđana Dragojevića biće održana 17. novembra u bioskopima Cineplexx Galerija (Beograd na vodi) od 19h i Kombank Dvorani od 20 sati, najavila je distributerska kuća MegaCom film.


Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije svetsku premijeru je imala 5. avgusta na festivalu u Lokarnu (Švajcarska).

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su regionalnim i srpskim glumcima – Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Ani Mandić, Goranu Jevtiću.


U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije.

Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, publika prati šest glavnih junaka čije su sudbine određene mnogim božjim čudima.

“Nebesa” su bila prikazana na domaćim festivalima tokom leta kao što je “Dunav film fest” u Smederevu, gde je imao zvaničnu srpsku premijeru, kao i na Festivalu filmske režije u Leskovcu (LIFFE).


Zanimljivo je da je ovo prvi srpski film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja bivše Jugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku “ARTE televizije”, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Film postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednostavne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja i promišlja, analizira.
Kako navodi autor Dragojević, ovo je film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga, što je i bila namera reditelja, da se razgovara o temi.


Srđan Dragojević, proslavljeni reditelj i scenarista filmova “Mi nismo anđeli”, “Lepa sela lepo gore”, “Parada” ili “Rane”, prethodni film je snimio 2014. godine – “Atomski zdesna”.
Potpisao je i scenario za uspešan filmski serijal “Montevideo” Dragana Bjelogrlića.

Trenutno je aktuelan sa neobičnom TV serijom “Kljun”, gde je bio jedan od scenarista, odnosno kreativni producent – showrunner.Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here