Beogradska Filharmonija svira serenade (01.04.-03.04.)

Romantične serenade u Filharmoniji zajedno sa Danijelom Rajskinom

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Beogradska filharmonija održava koncerte od 1. do 3 aprila, pod palicom stalnog gostujećeg dirigenta Danijela Rajskina (Sala BGF, od 19h).
 Repertoar je u znaku romantizma, a orkestar svira serenade Antonjina Dvoržaka i Riharda Štrausa, kao i svitu Leopolda Janačeka. 

Romantična atmosfera, inspirisana ljubavnim dozivanjima u stilu Romea i Julije, obeležiće sve tri koncertne večeri.
 Beogradska filharmonija izvodi dela međusobno povezanih autora tako što je Dvoržakovo stvaralaštvo značajno inspirisalo Janačeka i Štrausa.

 Publika će imati priliku da čuje Štrausovu „Serenadu za duvače“, Janačekovu „Svitu za gudače“ i Dvoržakovu „Serenadu za duvače, violončelo i kontrabas“. 


Unapred se radujem aplauzu filharmonijske publike, to me u poslednje vreme dovodi gotovo do suza jer uglavnom dirigujem u praznim salama pred kamerama i mikrofonima. Iako malo ljudi može da prisustvuje koncertima, Beogradska filharmonija zajedno sa mnom, pruža im muzički zagraljaj. Muzičke kuće u svetu se trude da održavaju vezu sa publikom uprkos izazovima koje nameće obavezna distanca. Bojimo se dodira i blizine što nije u našoj suštini jer smo socijalna bića. Međutim, muzika je uvek bila tu da sagradi mostove tamo gde je sve naizgled srušeno i izgubljeno. Njena neverovatna snaga čini da u srcima i mislima budemo blizu jedni drugih, a dela koja izvodimo doprinose ostvarivanju te blizine“, rekao je dirigent Danijel Rajskin. 

Već naredne nedelje, Beogradska filharmonija sprema koncerte sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, a publiku očekuje novi repertoar uz kompozicije Mocarta i Korngolda. 

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Otvaranjem ulice kultnog filma „Lepota poroka“ završen prvi festival svesnosti i intimnosti na Adi Bojani

Otvarajem ulice „Ljepote poroka“ u samom srcu Ade Bojane, zatvoren je ADA Divine Awakening, prvi festival svesnosti i intimnosti...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket