Bend „Neverne bebe“ imaće koncert 8. marta (Dan Žena) u Kombank Dvorani, publika jedva čeka

Muzička atrakcija ponovo osvaja prestonicu, uskoro izlazi i novi album

0
Reklama


Muzička atrakcija ponovo osvaja prestonicu, uskoro izlazi i novi albumBEOGRAD, 2. februara – Pop rok sastav „Neverne bebe“ održaće samostalan koncert 8. marta u Kombank Dvorani, nakon nekoliko godina pauze od solo nastupa u prestonici Srbije.

Kako bend najavljuje, i sam moto koncerta „Kad kažem Mi – mislim Ljubav“, na taj simboličan dan – praznik Dan žena, obećava snažne emocije upakovane u “dvočasovno putovanje lavirintima naših duša”, a na sceni će se naći u proširenom sastavu, sa ekskluzivnim gostima.

Regionalna koncertna atrakcija će tako imati celovečernji nastup u Beogradu nakon duže pauze, budući da su prethodni solo koncert imali 2018. godine na Letnjoj sceni SKC-a, u okviru muzičkog programa festivala BELEF, kada su slavili 25 godina postojanja.

Bend će sledeće godine obeležiti jubilarni 30. rođendan, a osnovani su na Dan studenata, 4. aprila 1993. godine.

Frontmen benda – klavijaturista Milan Đurđević je kompozitor, autor svih tekstova, aranžer i producent pesama, koje su decenijama unazad osvojile zemlju i region, posebno zbog virtuoznosti vokala dve dame i sviračkog umeća vrhunskih muzičara, što je idealan spoj uživanja u estetici.

Za ovaj bend, emocije predstavljaju autentično „oružje“ hitova koje su ostavili iza sebe.
“Neverne bebe”, osim lidera, čine: pevačice Jelena Pudar i Tijana Sretković, bas gitarista Vladan Đurđević Vlajko, gitaristi Saša Ranđelović Ranđa i Andreja Stojić, prateći vokal i multiinstrumentalista Nemanja Savić, i drugi.

U posebno kreiranom repertoarsko–aranžmanskom muzičko–scenskom spektaklu, grupa će publiku provesti kroz svoje kultne pesme iz svih perioda karijere.

Posebno uživanje za iskrene fanove biće neke kompozicije koje se retko, ili nikada ne izvode na koncertima, kao izvanredna novina.

Period pandemije bend je produktivno iskoristio za rad na osmom studijskom albumu, koji je delimično bio priveden kraju početkom 2020. godine, a čiji se konačan izlazak očekuje početkom marta.

Naravno, na repertoaru koncerta će se naći i ti singlovi koji publiku očekuju na najnovijem albumu: “Suze sa zvezda padaju” (posveta Nenadu Raduloviću – Neši Leptiru), “Vodi me odavde”, “Reka ljubavi” (duet sa Skaj Viklerom), “Zajedno” (duet sa Nenom Belanom).

Takodje, snimili su nove aranžmane i verzije svojih hitova u projektu “Up2Date” i realizovali veoma atraktivne spotove za te pesme – “Dvoje”, “Dabogda lažem”, “Kiša”, “1000 godina”.


Photo by Blagoja – Borislav Pešić
Tokom pandemije imali su nastupe na festivalima – Beer fest Bar na Adi Ciganliji (2020) i na Beer festu na Ušću (2021) i turneju po Srbiji, gde spada i doček Nove godine 2022. u Požarevcu.

Tokom karijere imali su velike solističke koncerte u Sava centru (dva puta) i Beogradskoj Areni.

U poslednjih nekoliko godina održali su nastupe na raznim manifestacijama i solo koncertima u Beogradu: Dom kulture “Studentski grad”, UK “Vuk Karadžić”, više puta ispred Hrama Svetog Save u vreme Božićnih praznika, klub Novi BitefArtCafe, Pozorište na Terazijama, klub “Kasina”, dva puta u gala restoranu Central Pub, na trgovima Beograda uoči Nove godine, na stadionu Tašmajdan na jednom festivalu (nastupali su i “Kerber”, “YU grupa”), i drugo.

Inače je u pitranju bend koji se teško može definisati u žanrovskom pogledu: ima tu rokenrola, primese džeza, bluza, ili džez roka, progresiv roka, mada su u suštini pop rock.

Očekujte uvek emotivni spektakl i duhovni rolerkoster sa Nevernim bebama.
Ili – očekujte neočekivano.


Ivan MakragićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here