Bend iz niša pobednik 7. Bunt rok festivala

0
Reklama

Niški progresive-rok sastav Monah pobedio je na 7. Bunt rok festivalu. I to nije sve- dva člana ovog benda poneli su i nagrade za najboljeg bubnjara i najboljeg gitaristu ovogodišnjeg izdanja nacionalnog festivala posvećenog afirmaciji novih rok muzčara i autora.

Branki Glavonjić, autorki emisije “Bunt“ i Bunt rok festivala su se ulozi voditelja tri večeri programa 7. BRF pridružili muzičari Aleksandar Marković Lama (Bolesna štenad) i Zoran Stefanov (Iskaz).

U oštroj konkurenciji od dvadeset bendova i autora iz cele Srbije, u finale sedmog Bunt rok festivala prošlo je (iz dva polufinala, 1. i 2. juna) ukupno 10 bendova, koji su se sinoć nadmetali za pobedu ali i ostale prestižne nagrade.

U subotu, 3. juna, na bini RTS Studija 8, takmičilo se deset finalista: Rihter, Razvigor, Bagremov med, Milan Kosanović, Promonael, Fjordovi, Sara Džesika Panker (umesto benda Noise gate), Sin Seekas, Grizete i Monah.

Lama, Branka, Kiza, voditelji Bunt rok festivala/ Photo: RTS promo

Žiri festivala je tokom finala pojačan sa još dva člana, te je o najboljima od najboljih odlučivao u ovom sastavu: Maja Cvetković (E play), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend Repetitor), Miloš Ignjatović (Kon konferencija), Milovan Bošković (Zemlja gruva), Uroš Marković (muzički producent, kompozitor i muzički urednik u RTS- u) i Nebojša Sabovljević, muzički urednik tematskog radio kanala RTS Rokenroler.

Predsednik žirija- Ivan Fece Firči, saopštio je odluke žirija 7. Bunt rok festivala o nagradama za muzičaare koji su se izdvojili kao najbolji na festivalu:

– Najbolji vokal 7. BRF: Strahinja Popović (Bagremov med). Nagradu- mikrofon je obezbedio ROCK radio, uz podršku Mitros music
-Najbolja bas gitaristkinja 7. BRF: Sara Nikolić (Rihter). Nagradu- bas gitaru je dodelio Miloš Ignjatović u ime Kon konferencije
-Najbolji bubnjar 7. BRF: Đorđe Hartl (Monah). Nagradu- doboš je dodelio Dušan Živanović Džekac ispred Sing media
-Najbolji gitarista 7. BRF: Lazar Jovanović (Monah). Nagradu- gitaru je poklonilo Udruženje džeza, zabavne i rok muzike Srbije, a uručio je član UO ove asocijacije Miroslav Cvetković Cvele

Branka, Lama i Iskaz saopštili su imena troje prvoplasiranih na 7. Bunt rok festivalu a trofeje čuvene statuete “munje“, uručili su im članovi benda Sanitarium- prošlogodišnji pobednici.

Prva tri mesta 7. Bunt rok festivala RTS-a osvojili su:

1. mesto – zlatni trofej i novčanu nagradu od 200.000 dinara osvojio je bend Monah iz Niša
2. mesto – srebrni trofej i novčanu nagradu od 150.000 dinara osvojio je beogradski sastav Bagremov med
3. mesto – bronzani trofej i nagradu od 100.000 dinara osvojio je vojvođanski bend Sin Seekas

Žiri finala 7 Bunt rok festivala/ Photo: RTS promo

Autorka projekta Bunt rok festival- Branka Glavonjić, istakla je da ovo nije sve od nagrada već da će, po tradiciji, najbolji bendovi dobiti i priliku da nastupe ovog leta na velikim muzičkm festivalima u Srbiji i inostranstvu.

Tokom prvog i drugog polufinala, u revijalnom programu Bunt rok festivala 2023 nastupili su pobednici trećeg Bunt rok festivala – beogradski sastav Viva Vops kao i bendovi Kanda kodža i Nebojša, Bolesna štenad i Iskaz, a uz prošlogodišnje pobednike – Sanitarium, u revijalnom programu finala festivala nastupili su Konstrakta i Zemlja gruva.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here