Bend Heidi šeće psa novim singlom „Između nas“ ima samo jedan cilj – bespoštedno rasplesati publiku

0
Reklama

Jedan od najzanimljivijih zagrebačkih pop bendova Heidi šeće psa novim singlom „Između nas“ pomera granice svog prepoznatljivog zvuka saradnjom s renomiranim muzičkim producentom Lukom Tralićem Shotom kojeg su muzika i stihovi inspirisali da pesmu produkcijski teleportuje u ustreptale 1980-te kada je muzika ljude osuđivala na ples bez mogućnosti pomilovanja.

Pevačica benda Smiljana Štrbac Heidi melodiju za pesmu osmislila je u autu dok je predugo čekala zeleno svetlo na semaforu te ju je srećom, odmah snimila na mobilnom da ne pobegne u zaborav.

Isti dan ju je razradila zajedno s osnivačem i gitaristom benda Hrvojem Borošićem čiji su se stihovi pisani davno za jednu studentsku ljubav savršeno uklopili u ovu lepu muzičku priču.

Zarazni ritam pesme brzo je oblikovao ideju o spotu u kreativnom umu Heidi i Hrvoja koji su ga zamislili kao hommage kultnoj sceni audicije iz filma Flashdance.

Pod stručnim okom redatelja Dinka Čvorića Doringa, Heidi je uverljivo odglumila ulogu talentovane plesačice obzirom da je dugi niz godina plesala u poznatoj plesnoj grupi Tihane Škrinjarić, a na snimanju u klubu Boogaloo pridružile su joj se i druge bivše članice s kojima je otplesala dinamičnu koreografiju koju je sama osmislila.

Spot za pesmu „Između nas“ pogledajte na linku:

O atmosferi sa snimanja spota Heidi je otkrila:

„Tokom priprema za ovaj spot i samog snimanja doživela sam pravi ‘blast from the past’ jer sam zajedno sa svojim prijateljicama iz nezaboravnih plesačkih dana oživela neke drage uspomene. Brzi ritam pesme je iz mene nekako prirodno izvukao koreografiju i spontano sam nazvala svoje prijateljice s kojima sam godinama plesala da ju sa mnom otplešu u spotu. Poziv ih je iznenadio, ljeto je, svaka je na svom delu obale, ali kad su čule pjesmu u roku dva dana su se pojavile u Zagrebu. Dok smo uvežbavale, ludo smo se zabavljale, prisećale se nekih zajedničkih anegdota, a i nakon službenog dela snimanja ostale smo još satima pod vrućim reflektorima plesati, smejati se, pevati. Nadam se da će pjesma na sve ljude koji je budu čuli ostaviti jednako pozitivan dojam.“

Heidi šeće psa bend je koji na live nastupima otpušta zavidnu količinu dobre energije, svirački su na visokom nivou uz nezaustavljivu frontmanicu, a njihova publika zna da kući odlazi mokrih majica. Tako je bilo i na koncertu u novembru prošle godine kada su svojim hitovima s prvog studijskog albuma rasplesali Boogaloo koji ih je fenomenalno prihvatio pa su ga u znak zahvalnosti odabrali za lokaciju snimanja spota za novi singl. Raduje činjenica da je bend već uveliko u procesu stvaranja materijala za drugi album koji su najavili hvaljenim singlovima ‘Vrijeme’ i ‘Lica’.

Novu pesmu „Između nas“ slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/izmedu-nas-2

Grupu Heidi šeće psa pratite na njihovom InstagramuFacebooku

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here