Belgrade Beer fest ove godine će trajati 4 dana, od 18. do 21. avgusta – Ušće: Tommy Emmanuel i „Kosheen“

Nastupaju i - Konstrakta, Van Gogh, Bajaga, E-Play, DLM, Psihomodo pop, Hladno pivo, Massimo

0
Reklama


Nastupaju i – Konstrakta, Van Gogh, Bajaga, E-Play, DLM, Psihomodo pop, Hladno pivo, Massimo


BEOGRAD, 14. jula (Tanjug) – Beogradski muzički festival „Beer fest“ ove godine biće održan od 18. do 21. avgusta na Ušću, trajaće četiri, umesto pet dana, najavila je kompanija „Sky Music„, nova direkcija popularne manifestacije, u svojim prostorijama.

  Osim domaćih i regionalnih muzičara, Beer fest će u svom 19. izdanju dovesti i jaka inostrana svetska imena kao što su popularni australijski gitarista Tomi Emanuel i britanski elektro dens bend „Kosheen“, oboje ranije veoma česti gosti Beograda i Srbije na mnogim festivalima (Guitar Art fest, Exit).

Jedna od glavnih zvezda Beer festa je umetnica Konstrakta, odnosno Ana Đurić, koja je nedavno imala veoma uspešne nastupe na Main Stage-u Arsenal festa u Kragujevcu i Exita u Novom Sadu.

„Publika je svuda sjajno reagovala gde god sam bila na koncertima kao Konstrakta sa „Zemljom gruva“, što je bilo veoma lepo iskustvo. Verujem da će biti tako i na Beer festu, gde smo već učestvovali kao grupa „Zemlja gruva“. Kako živim na Novom Beogradu, neminovno je uvek da „budem“ na Beer festu, iako nisam tamo fizički prisutna ili nastupam, jer toliko glasno sve odjekuje“, izjavila je Konstrakta, naša predstavnica na Pesmi Evrovizije 2022 u Torinu (Italija).
Ona je objasnila da će njen prvi beogradski nastup kao Konstrakta biti u skladu sa standardnim ograničenim trajanjem, dakle do sat vremena, kako se podrazumeva na festivalima, a repertoar će biti mešavina pesama iz benda „Zemlja gruva“ i njene solo karijere, započete 2019. godine.

Naravno, tu spada projekat „Triptih“ kao trilogija numera „Nobl“ i „Mekano“ uz ogroman hit „In Corpore Sano“, sa kojim je ostavila svetskog traga na Evroviziji 2022.

Konstrakta je nedavno nastupila i na festivalu “Sea Star” u Umagu (Hrvatska), kao deo Exit porodice manifestacija, a takodje će u istoj “familiji” pevati i krajem avgusta na festivalu “Sea Dance” u Buljaricama / Budvi.

Na velikoj manifestaciji od ccetiri dana, umesto dosadašnjih pet noći, kako je predstavila Maja Cvetković iz tima Beer festa, nastupiće i domaće rok grupe „Van Gogh“, „Bajaga i instruktori“, „Deca loših muzičara“, „Zbogom Brus Li“, alternativni hard rok sastav „E-Play“, pank rok bend „Love Hunters“, kao i traženi „Queen Real tribute band“.


KOSHEEN
TOMMY EMANUELOd regionalnih imena gostovaće svuda traženi hrvatski pank rok sastavi „Hladno pivo“, „Psihomodo pop“, elektro pop atrakcija „Nipplepeople“, pop muzičar Massimo Savić i drugi.

Biće i obeleržavanje ogromnog jubileja – čak 300 godina pivarstva u Srbiji.

Direktor kompanije Sky Music – Milenko Škarić izjavio je da mu je velika čast i privilegija što su preuzeli organizaciju Beer festa od prošle godine.

„Ovaj festival skoro 20 godina predstavlja pravu kulturu Beograda, zaslužuje da ide samo napred, da bude sve bolji i u tome ćemo se maksimalno potruditi. Uveli smo i dosta noviteta, tako da Beer fest neće biti samo muzički festival ili pivska manifestacija, već i sa bogatom gastronomskom ponudom i prisustvom bajkera“, najavio je prvi čovek Beer festa.

Novitet ove godine je i u tome da, iako je festival besplatan za posetioce, kao i svaki put od osnivanja 2003. godine, ovaj put postoji mala promena.

Naime, do 19.30h svi koji udju na Beer fest imaju slobodan prolaz, dok svi ostali nakon tog perioda, moraće, umesto ulaznice, da konzumiraju dva pića na Ušću.
Na taj način je ulaz podeljen po zonama, kako je objasnio Škarić.

Foto-Marko-Edge-
DLM – Deca loših muzičara – photo Dušan Mirković
Queen-real-tribute-band-foto-Dunja-DopsajOn je podsetio da su ispred firme „Sky Music“ isplatili sva dugovanja za čak 63 benda, koje prethodni vlasnici i organizatori Beer festa nisu regulisali, tako da nema više prepreka oko nastupanja, zbog velike bure u medijima, čak dovode i strane muzičare (Tomi Emanuel i Kosheen).

Takodje, direktor festivala je naglasio da Beer fest neće biti usamljen, već je u triptihu sa manifestacijama „Klasiko“ (klasična i filmska muzika) i „Music Week“ (domaći i regionalni pop izvođači), ukupnog trajanja od 10 dana za sva tri projekta.

Sky Music je kompanija koja je i kao koncertna agencija dovodila svetske zvezde u prestonicu, tako da se pamte gostovanja u Beogradskoj Areni – Rihanna, Enrique Iglesias, Shakira, i mnoga druga imena pop muzike.

Vojin Đurašinović ispred organizacije „Moto Platz“ govorio je o posebnoj manifestaciji u vidu velikog Moto skupa u kome se druže bajkeri, pije pivo i svira se rokenrol.

On je istakao da će tokom tri dana na toj posebnoj bini nastupati manje popularni, mada nezavisni muzičari, i to je prilika da publika vidi mnoga atraktivna dešavanja i akrobacije kao “Zid smrti”.


NIPPLEPEOPLE
ZBOGOM BRUS LI
LOVE HUNTERS
HLADNO PIVO
Osim toga, gastronomska ponuda će biti ogromna, zahvaljujući kompaniji “Intergalactic Diner”, koja je postala ekskluzivni partner organizaciji “Sky Music”, pri čemu će poslužiti stotine hiljada posetilaca Beer fesata na nepreglednom Ušću, sa jednim prostorom koji prima čak 5000 ljudi.

Lanac restorana ima četiri objekta u prestonici – na Vračaru, na Novom Beogradu u Hotelu Jugoslavija, u Požeškoj ulici u parku I u centru – Obilićev venac 3.

Kao i uvek, očekuje se skoro pola miliona ljudi na festivalu, ili kako je sada dan manje, onda u proseku dnevno oko 100 000 ljubitelja muzike, piva i hrane.

Tako će publika tokom 4 dana Beer festa na Ušću gledati 50 bendova na 4 pozornice, od 18. do 21. avgusta. 

Ivan Makragić
TANJUG – Music Pocket

PSIHOMODO POP
Foto-Alysse-Gafkjen
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here