Beer Fest brend prevazišao granice Srbije

0
Reklama

Prvi Montenegro Beer Fest koji je održan na Cetinju proteklog vikenda i koji je za samo dva dana posetilo više od 20.000 ljudi, zajedno su uspešno organizovali Beogradska kulturna mreža i grad Cetinje. Ovo je prvi festival u regionu koji je organizovan po licenci beogradskog Beer Festa, a ova saradnja je pokazala da samo visoki strandardi organizacije i produkcije mogu rezultirati uspehom kakav inače Belgrade Beer Fest postiže već 17 godina, kao najposećeniji muzičko-pivski festival u jugoistočnoj Evropi.
Festival je trebalo da traje tri dana, ali zbog velikog nevremena koje je zadesilo Cetinje u nedelju 28. jula, organizatori su morali da otkažu koncerte Bajage i Instruktora, Nevernih beba, Električnog orgazma, Let 3 i drugih bendova koji su bili planirani za to veče, iako se očekivao najveći broj posetilaca.


S obzirom da su prva dva dana festivala protekla u fenomenalnoj atmosferi, a da zbog nevremena Bajaga nije mogao da održi koncert, dogovoreno je da drugi Montenegro Beer Fest, koji će biti održan od 24. do 26. jula 2020. godine, otvore upravo Bajaga i Instruktori.
Cetinje je 26. i 27. jula, kao što su organizatori i najavili, bilo centar najbolje zabave u regionu i pokazalo se dostojnim za organizaciju velikog regionalnog festivala. Neki od najboljih domaćih i bendova iz regiona su došli u prestonicu Crne Gore i posetiocima pružili više od 15 sati besplatnog muzičkog programa. Velika bina i vrhunska produkcija su doprineli da uživanje u brojnim hitovima bude još bolje. Mnogi od bendova su po prvi put svirali na Cetinju, te su se posebno potrudili da se publici predstave u što boljem svetlu, što je naišlo na posebno odobravanje i odličnu reakciju publike. Atmosfera je bila kao i na čuvenom Belgrade Beer Festu, pod čijim brendom je bio i organizovan prvi festival ove vrste na Cetinju


Svako veče smenjivale su se domaće i regionalne muzičke zvezde iz Srbije, Hrvatske, Bosne, među kojima su bili: Van Gogh, Kiki&Piloti, Brkovi, Negativ, Perper, E-play, Dragoljub Đuričić, Bad Copy i mnogi drugi. Osim u odličnoj muzici posetioci su, ništa manje, uživali i u brojnim pivskim ukusima, a imali su priliku da na jednom mestu probaju i najbolja kraft piva koja se proizvode u Crnoj Gori. Zahvaljujući organizovanom prevozu i odgovornim posetiocima festivala, kao i predstavnicima policije i drugih gradskih službi Cetinja, bezbednost festivala je bila na visokom nivou, tako da za dva dana nije zabeležen nijedan incident na samom festivalu, kao ni u saobraćaju.
Organizatori festivala, Beogradska kulturna mreža i grad Cetinje, su od prvog izdanja festivala postavili visoke standarde organizacije i produkcije, što je i rezultiralo ovakvim uspehom. Osnovni cilj saradnje je bio da Cetinje postane nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi Crne Gore, jer pored svog istorijskog i kulturnog bogatstva, sada može da ponudi i vrhunsku zabavu. Već prve godine je bio primetno veći broj turista, a grupa od turista iz Belgije je boravila na Cetinju upravo zbog Montenegro Beer Festa. Zato će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo, a ponovni susret je zakazan za 24. jul 2020. godine.

Izvor: Anja Zelić – PR

Fotografije: Fos Media

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here