BaYaT najavljuje svoj novi singl “Slowburn” koji baca svetlo na neuspehe prethodnih generacija

BaYaT najavljuje svoj novi i željno iščekivani singl “Slowburn”, koji stiže na digitalne platforme 3. aprila 2021.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

BaYaT još jednom dokazuje da je bend koji se ne može ignorisati i da zaslužuje veliku binu. Njihova armija fanova u preko 40 zemalja sveta konstantno raste, bez ikakve naznake da će se to usporiti, dok izbacuju fantastične singlove, jedan za drugim.

“Slowburn” je rok himna koja baca svetlo na neuspehe prethodnih generacija, a koje je nasledila nova generacija i očekivanja koja im stoje za vratom. Podsećanje na realnost i ujedno poziv na akciju.

BaYaT – Kratka biografija

BaYaT je petočlani rok bend iz Novog Sada, poznat po svojim nastupima punim elektriciteta i snažnim i iskrenim tekstovima.

Miloš Bajat (glavni vokal), Konstantin Srđanov (ritam gitara), Srđan Sivacki (gitara), Marko Vanović (bas gitara) i Darko Perković (bubnjevi) oduševljavaju rok publiku svojim debi albumom “So It Begins”. Njihove priče će postati još snažnije sa drugim albumom “Purge”, koji je najavljen za narednu godinu.

Uz armiju fanova koja konstantno raste, i numere prodate u preko 40 zemalja, BaYaT nema nameru da uspori, nižući fantastične singlove jedan za drugim.

BaYaT očekuje mnoštvo nastupa u 2021. godini, dok polako potvrđuju svoje prisustvo na globalnoj rok sceni.

“Vokal Miloša Bajata vas prosto opčini i zarobi, jednostavno mu verujete.”, kaže David Kitching, njihov menadžer.

Ova pesma kreće žestoko od samog starta, uz jezivi melanholični zvuk dečjeg hora, snažne rifove i jake bubnjeve, pa sve do samog kraja. Refren i hor će Vam se urezati u glavu do te mere da nećete moći, a da ne pevate tekst po celi dan.

Post-apokaliptični udaljeni zvuk rashodovanih gitara u kombinaciji sa hladnokrvnim dečjim horom, koji ledi krv u žilama i Miloševim smrtno ozbiljnim glasom, najavljuje masivni rif po kome je BaYaT već postao prepoznatljiv. Žestoki, ali iseckani rifovi u strofama dolaze kao kontrast energičnom uvodu i melodiji pevanja čiji flow uvlači slušaoca u priču koja kulminira u refrenima.

Dramatične i epske progresije, u kombinaciji sa pozadinskim klavijaturnim elementima i efektima, bude u slušaocu dvojaka osećanja, podižu tenziju, ali i daju mu snagu da nastavi dalje i shvati težinu cele situacije i teško breme koje je nasledio. Nadolazeći breakdown je mesto gde slušalac može da iskaže svoje emocije zbog svega što je čuo, kako bi posle toga, resetovan, mogao lagano da predahne i uhvati vazduh za poslednji refren, nakon koga neće biti ravnodušan.

“Slowburn” će biti dostupan na svim većim digitalnim platformama 3. aprila 2021. godine.

Slušajte BaYaT na:

YouTube | Spotify | Bandcamp | Apple Music | Deezer | Amazon | Tidal | Soundcloud

Pratite BaYaT na društvenim mrežama:

Facebook | Instagram  | Twitter

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket