Barcelona Gipsy balKan Orchestra sa ponosom predstavlja novi video

Video klip “Jana i Alexandris” sa albuma "Nova era"

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Medjunarodni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra sa ponosom predstavlja novi video sa poslednjeg albuma “Nova Era”. Video prati pesmu “Jana i Alexandris” koja je ujedno miks dve kompozicije: severno-makedonske “Jana Turčin” i “To Margoudi ki o Alexandris” iz grčke oblasti Trakije. Režisersku palicu ovog puta preuzeo je režiser iz Marselje Ulysse Paya. Paya je uspeo da na veliko platno prenese duh muzike pripovedajući o večnoj temi univerzalnog karaktera čije ime je ljubav.

“Ovog puta smo želeli da probamo nešto potpuno drugačije. Tražili smo našem prijatelju i režiseru iz Marselje, Ulysse Paya-u da izabere pesmu sa albuma i napravi video sa punom umetničkom slobodom. Njegovo delo nas je iznenadilo kao nikada ranije. Kako može da se primeti od samog početka, ovo je nešto potpuno drugačije od svega što smo do sada uradili. Ulysse je svojom umetnošću uspeo da unese duh modernog i urbanog jezika u muziku usko povezanu sa nekim davnim vremenima. Nadamo se da ćete uživati u ovom kratkometražnom filmu inspirisanom našom muzikom isto onako kako uživamo i mi” – izjavio je kontrabasista Ivan Kovačević.

Uprkos okolnostima, bend BGKO je krajem oktobra 2020. godine održao uspešnu turneju u Srbiji, a na pitanje o trenutnoj situaciji u Španij Ivan Kovačević odgovara:

“Trenutna situacija u Španiji na globalnom kulturnom nivou je zamrznuta, zaustavljena u vremenu. Privatna inicajativa u saradnji sa umetnicima kroz sve moguće kanale traži način da dodje do publike željne svega onoga što nas čini ljudima. U tom duhu i shodno mogućnostima, BGKO publici širom sveta poklanja novi spot, a gradu koji smatra domom veliki koncert je održan 14-og marta u najlepšoj koncertnoj sali Barselone, Palau de la musica. Na rasprodatom spektaklu, skoro 1000 posetilaca  je imalo priliku da makar na jedno veče na muzičkom putovanju kroz zemlje balkana, zaboravi probleme situacije koja nas je zatekla”

Ovaj sedmočlani sastav pobuđuje veliko interesovanje širom Evrope, a novim spotom, na veliko oduševljenje svoje publike, pokazuju da su spremni i na novine i eksperimente. Uživajte u gledanju spota!

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket