Banja Luka fest od 6. do 9. jula: Luz Kasal, Bajaga, Zdravko Čolić, Josipa Lisac

Četiri noći kompletnog muzičkog uživanja

0
ReklamaČetiri noći kompletnog muzičkog uživanjaBANJA LUKA: Drugo izdanje internacionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest” biće održan na tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula, kada će koncerte imati Bajaga, Zdravko Čolić, Josipa Lisac i – Luz Kasal, saopštila je direkcija manifestacije.

Nakon što je već prve godine festival stekao status jednog od najznačajnijih u regionu, i ovog puta, na pozornici pod otvorenim nebom nastupiće čuvena muzička imena u novim i drugačijim izdanjima.

Podsetimo, prošle godine na pozornici Kastela nastupali su – Rade Šerbedžija, Stefan Milenković, Mariza, Amira Medunjanin i Zvonko Bogdan.

Rok grupa Bajaga i Instruktori otvoriće drugi Banja Luka festival 6. jula koncertom za rok grupu, orkestar i hor, dok će na zatvaranju 9. jula nastupiti Zdravko Čolić.

Naša najveća muzička zvezda premijerno u Banja Luci imaće koncert u pratnji simfonijskog orkestra, što će zapravo biti svetska premijera koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“.

Regionalna muzička diva Josipa Lisac nastupiće druge večeri Banja Luka Fest-a 7. jula, a publika Beograda će je tek gledati u maju na sceni Kombank Dvorane.

Redovno je Josipa svih ovih godina tradicionalno dolazila u Sava centar i te koncerte je nepogrešivo uvek rasprodala.

Treće festivalsko veče, 8. jula biti rezervisano za špansku muzičku zvezdu Luz Kasal, poznata po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara – „Piensa En Mi“ i „Un Ano de Amor“ iz kultnog filma „Visoke potpetice“.

Naša publika je Luz Kasal dodatno zavolela i kroz pesmu “Madrugadas”, naslovnu numeru filma “Montevideo, vidimo se” Dragana Bjelogrlića.
Ove numere biće deo repertoara za njen prvi koncert u Bosni i Hercegovini, koji priprema sa posebnom pažnjom. Gostovanje španske dive na Banja Luka Fest-u biće prilika za povezivanje kultura dvije zemlje.

Luz Kasal je imala dva puta koncerte u Beogradu pre pandemije, na sceni Sava centra.

Muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banja Luku i ovog leta centrom regiona.

Sa prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko poverenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Srećni smo da smo uspeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom delu regiona, zbog čega su naše ambicije bile zaista velike kada su u pitanju ovogodišnji program, produkcija i organizacija”, rekla je Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Fest-a.

Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banja Luke, kao mesta dobrih susreta”, zaključila je Čigoja.

Banja Luka Fest već je stekao status festivala za koji se vezuje prepoznatljiv umetnički program, visok produkcijski standard, elegancija i glamur. Ova manifestacija obogatila je kulturni život BiH i na sebe skrenula pažnju javnosti.
Medijske ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, kao i svi značajniji domaći mediji, već su najavili svoje prisustvo na ovogodišnjem crvenom tepihu festivala sa koga će izveštavati tokom četiri festivalska dana.

Pored muzičkih velikana, događaju će prisustvovati naše najveće glumačke i TV zvezde regiona.
Prošle godine su to bili – Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković.

I ove godine, organizatori pripremaju sedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

Zdravko Čolić 9. jula u pratnji simfonijskog orkestra

Balkanska i regionalna pop zvezda Zdravko Čolić, muzički velikan koga obožavaju sve generacije, 9. jula će zapevati na drugom izdanju internacionalnog festivala Banja Luka Fest sa simfonijskim orkestrom.


Koncert Zdravko Čolić Symphonic doživeće svoju premijeru upravo u Banja Luci.

Najveća pop zvezda nastupiće na velikoj sceni tvrđave Kastel, sa 50 muzičara na sceni – sjajnim instrumentalnim solistima novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad. Aranžmane hitova u novom ruhu potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik.

Tokom karijere koja traje pet decenija Zdravko Čolić je nastupio u svim najvećim koncertnim i

sportskim dvoranama kao i na stadionima na Balkanu, ali nikada ranije nije izvodio koncertni program koji se oslanja na simfonijski orkestar. Koncert 9. jula na tvrđavi Kastel doneće najlepšu skladnost zvuka i novu emociju čuvenim hitovima.

Zdravkova mladalačka energija i poletnost na sceni uvek su pratili svaki od koncerata, zbog čega publika stiže na svaki njegov nastup. Popularni Čola vraća se u grad na Vrbasu posle tri godine, nakon što je u leto 2019. godine na tvrđavi Kastel priredio spektakularni koncert.Ponosni smo na izuzetnu saradnju koju imamo sa Zdravkom Čolićem, koji nam je učinio čast da njegov koncert sa simfonijskim orkestrom, na kome se dugo radilo, ima svoju premijer upravo na našem festivalu. Pored bogatog programa svih ostalih dana, Banja Luka Fest će na samom zatvaranju imati impresivan muzički nastup koji će naš grad i zemlju upisati u istoriju karijere najveće zvezde na našim prostorima. Dobrodošli na mesto dobrih susreta- tvrđavu Kastel”, poručuje Biljana Čigoja.

Koncert će biti sa sedećom platformom, zbog čega će u prodaju biti pušten ograničen broj ulaznica. Koncertna dvorana na otvorenom,vrhunska produkcija, crveni tepih, poznata lica I after parti obevezni su deo Banja Luka Festa.

Magija najpoznatijih hitova i energija neprikosnovenog umetnika, garantuju da će zatvaranje Banja Luka Fest-a 9. jula biti jedan od regionalno najznačajnijih muzičkih događaja ovog leta.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here