Baltazar spotom za prvi singl ‘Ne vraćam se’ najavljuje treći album

0
Reklama

Ne vraćam se prvi je izlazni singl sa nadolazećeg trećeg albuma hard rock banda Baltazar. Uz prethodna dva albuma i više singlova, Baltazar u svom energičnom stilu ponovo beskompromisno kroči na scenu, i tako nas vodi svojim žestokim zvukom u bolji svet!

Ovim novim izlaznim singlom kojim najavljuju treći album pod etiketom Dallas Recordsa, odjednom Baltazar kreće na put, „gde jedino putovanje je putovanje prema samome sebi. U današnjem svetu užurbane konfuzije i ustaljenih matrica, istina smo samo mi u promeni prema sebi. Da bi svet postao bolje mesto za suživot, moramo postati bolja verzija sebe“, kažu dečki iz benda Baltazar.

„Svet je refleksija onoga što mi jesmo, a jesmo samo ljudi, a kao ljudi jedino u promeni prema sebi činimo razliku koja vodi u bolji svet!“, kaže Tonči Horvat Hus (osnivač, autor i gitarista) iz Baltazara, koji je ujedno i autor muzike, dok je Leo Anđelkovič (frontmen, autor i gitarist) koautor muzike, te autor teksta, a zajedno potpisuju i produkciju za novi izlazni singl ‘Ne vraćam se’. U aranžmanu sudeluju svi članovi banda Baltazar (Hus, Leo, Damir Medić Medo – bubnjar, Danijel Teodorović Dante – basista), a za mastering zaslužan je Drago Smokrović Smokva.

Baltazar je band koji je svoju publiku do sada u razigranom kreativnom procesu osim upečatljivim pesmama zaintrigirao i autentičnim animiranim spotovima. Retki su ti video spotovi u kojima se mi pojavljujemo ispred kamera, a ovaj poslednji singl je upravo jedan od tih“, kaže nam Leo.

Živimo u raju zvanom Istra, iako ne svi trenutno, ali slažemo se svi da je Istra tkz. Terra Magica, i da se bez njene magije mnogo toga ne bi baš tako odigralo! Kada osvijestimo što imamo oko nas, samo otvorimo objektiv, i krećemo snimati prema sebi. Nema tu puno filozofije, sve je stvar inspiracije, i trenutka u kojem se istinski prepuštamo Rock & Rollu i našem unutarnjem kreativnom putovanju. Istina, teško nas je sve skupa uloviti u četiri zida vidljivog kuta gledišta, ali znalac kao što je Doringo uspio se osuditi i zokružiti celinu, iako znamo, nije mu bilo lako ukrotiti nas“, još dodaju.

Na ideju Husa desio se i pračovjek u spotu, a Dante je pronašao onoga koji je i jedini mogao uteloviti tu ulogu koju je životopisno na svoj način i proživio, a to je naš Sandro – Alesandro Bumbak.

Spot je sniman na zanimljivoj lokaciji u špiljama iznad Istarskih toplica. „Da nije bilo El Dorada – Dorijana Floričića iz banda Šćike, nikada ne bi doslovno uspeli doći tim putem do cilja, do špilje, a ni do realizacije. Vožnja je ulila dodatni adrenalin“, bend opisuje iskustvo sa snimanja spota.

Audio: https://bit.ly/BaltazarNeVracamSe
Video: 
https://youtu.be/vZ8SDvcqSuY

Autor muzike: Tonči Horvat Hus, Leo Anđelković

Autor teksta: Leo Anđelković

Autor aranžmana: Tonči Horvat Hus, Leo Anđelković, Danijel Teodorović, Damir Medić

Izdavač: Dallas Records

Producenti: Tonči Horvat Hus, Leo Anđelković

Mastering: Drago Smokrović Smokva

Snimano u studiu: DM AUDIO Zg. (bubanj), STUDIO JURA Zg. (gitare), SOUND STATION Zg. (bas), STUDIO WAU Pu. (vokal), LEMON STUDIO Zg. (summing)

Video spot ‘Ne vraćam se’

Režija, kamera i montaža: Dinko Čvorić – Doringo

Druga kamera i rasveta: Igor Bogdanović – Shortest Path Production

Pračovjek: Uloga: Alesandro Bumbak

Kostimograf i vizažist: Nataša Petrić Tasha

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here