Bajaga i Instruktori “rasturili” Zverkin klub na američkoj turneji

0
Reklama

Bajaga i Instruktori okončali su izuzetno uspešnu turneju po SAD i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Francisku, Torontu, Njujorku i Čikagu. Proslavljeni bend je na taj način posle četiri godine ponovo obradovao na hiljade svojih obožavalaca “preko bare”.

Bajaga i Instruktori su turneju započeli izuzetno uspešnim nastupom 11. novembra u San Francisku, u klubu “Roccapulco”. U gradu u koji muzičari sa naših prostora ređe dolaze, zbog udaljenosti, zabeležen je rekordno posećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori su održali koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani “Phoenix Concert Theathre”.

Odlična sala, u kojoj su svirali mnogi poznati muzičari, od Džonija Keša do Dejvida Bouvija”, zadovoljno ističe Bajaga.

Drugi vikend započeo je u nedeljama unapred rasprodatom njujorškom “Cutting Room”-u, klubu smeštenom u centru Menhetna koji prima 1.200 posetilaca. Zanimljivo, suvlasnik kluba je popularni glumac Kris Not, najpoznatiji kao Zverka iz serije “Seks i grad”. Za kraj, šlag na torti beše neizostavni Čikago, grad sa najbrojnijom srpskom dijasporom. Dvoipočasovni koncert u “Compass Areni” probudio je mnogima sećanja na neka davna vremena.

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put uživo slušali. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od reči do reči pevaju legendarne hitove – “Zažmuri”, “Moji drugovi”, “Plavi safir”, “Samo nam je ljubav potrebna”… Seriju nastupa Bajage i Instruktora u SAD i Kanadi izuzetno uspešno je organizovala agencija Backstage54..

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here