Avišaj Koen 23. aprila konačno stiže u Beograd na scenu Kombank Dvorane

Miljenik srpske publike po treći put u prestonici Srbije

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoMiljenik srpske publike po treći put u prestonici Srbije 

Konačno u Beograd iz trećeg pokušaja ponovo stiže čuveni izraelski kontrabasista – jazz muzičar Avišaj Koen (Avishai Cohen), koji će sa svojim triom održati koncert u petak, 23. aprila od 19 časova u Kombank dvorani, u susret predstojećem Svetskom danu džeza (30. april), u organizaciji Doma omladine Beograda i Beogradskog džez festivala

 Posetioci koji imaju ulaznice kupljene za ranije najavljene termine koncerta Avišaj Koen Trija (27. aprila i 16. decembra 2020.) moraju ih zameniti za karte sa novim terminom koncerta (23. aprila).
 Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do sutra, 22. aprila.

Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da ovog izuzetnog umetnika ponovo ugostimo. Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i velikih poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

  Koncert jednog od svetskih džez miljenika biće i prvi strani koncert u Beogradu posle decembarskih gostovanja na Beogradskom džez festivalu. 
Jedan od favorita svakako je bio tada i makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji je rasprodao svoje veče u Kombank Dvorani.


Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen (1970, Kabri, Izrael) prvi put je publiku oduševio na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički „osvajački pohod“.

 Onda se vratio pred srpske ljubitelje džeza kao jedan od najpopularnijih muzičara tog žanra 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, a tada je na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra bilo više od 2000 ljudi.
  Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće svoj novi, 17. album „Arvoles“. 

Trio Avišaja Koena predstavlja uvek imena na koja treba obratiti pažnju: na klaviru je Elčin Širinov, inicijalno samouk, kasnije učenik jakih imena kao što su – Vagif Sadikov, Eron Goldberg, Kevin Hejs i Žan Mišel Pilko.
Umetnik na klaviru je od sredine 2000. godine ostvario veoma solidnu karijeru na evropskoj sceni kao lider sastava.

  Na bubnjevima će svirati Noam David, stari Avišajev školski prijatelj, kreativni virtuoz čiji je stil sviranja oplemenio nastupe tria, i takođe je uticao na eksplozivan razvoj džez scene u Izraelu

Biće ovo izuzetna prilika da se ponovo sretnemo sa starim prijateljem, proslavimo Svetski dan džeza  i zajedno uživamo u jedinstvenom zvučnom univerzumu Avišaj Koen trija.  

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 1.600, 2.200 i 2.500 RSD.

www.domomladine.org 
www.bjf.rs 

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket