Autorski koncert Tihomira Stojiljkovića i Jazz trio Miloša Čolovića 4. avgusta na Art Link festivalu u Beogradu

Ljubitelji džeza će uživati u dva nastupa u prestonici

0
Reklama

Ljubitelji džeza će uživati u dva nastupa u prestonici


BEOGRAD, 3. avgust: Dva koncerta u dva beogradska prostora biće izvedena sutra uveče (petak, 4. avgust) u okviru Art Link festivala.

Tako sutra Festival predstavlja dva Jazz programa u prostoru dva muzeja – Konaku kneginje Ljubice – autorski koncert Tihomira Stojiljkovića od 20.00h i u bašti muzeja Vuka i Dositeja – Jazz trio Miloša Čolovića u 21.00h, koji je prvi put predstavljen  na ArtLink festivalu 2017. godine, a sa njima nastupaju bubnjar iz Luksemburga – Metju Klement i klavijaturista Andreja Hristić.

ArtLink festival, koji je ove godine počeo prvog dana leta na Svetski dan muzike 21. juna i tokom jula predstavio je nekoliko muzičkih programa na Beogradskoj tvrđavi, a sada nastavlja sa svojim muzičkim letnjim programima, koji ove godine ulepšavaju vikende u Beogradu. 

Umetnica violinistkinja Jovanka Višekruna Janković, osnivač i umetnički direktor ArtLink festivala, već tradicionalno predstavlja najbolje muzičare sa Balkana i ističe kako je Miloš Čolović sa svojim trijom kao mladi talenat predstavljen još 2017. na ArtLinku, i da sada imamo priliku ponovo da ih čujemo, kao i prvi put pijanistu i kompozitora Tihomira Stojilkovića.


MILOŠ ČOLOVIĆJazz trio čine trojica mladih džez muzičara koji redovno nastupaju u različitim sastavima na beogradskoj džez sceni a na repertoaru se nalaze kompozicije Miloša Čolovića i naravno popularni džez standardi.

Miloš Čolović i Mathieu Clement su ritam sekcija nastala na džez radionicama u Velenju, Sloveniji uz blagoslov legendarnog bubnjara Gregory Hutchinsona. 

U aprilu 2023. su tokom rezidencije u Mathieu-ovom rodnom Luksemburgu snimili njegov drugi album koji će izaći tokom sledeće godine. 

Oni će sutra uveče nastupiti sa beogradskoj džez publici dobro poznatim pijanistom Andrejom Hristićem. 

Program se sastoji od Miloševe autorske muzike i odabranih numera koje su napisali: Bill Evans, Horace Silver, Bobby Timmons i drugi.

Pijanista i kompozitor Tihomir Stojiljkovic, vodi publiku na putovanje kroz balkansko muzičko nasleđe, iznova otkriveno jezikom modernog džeza.
Kao samouki umetnik, Tihomir je „diplomirao“ slušajući velikane moderne muzike, razvijajući svoj autentični stil sviranja, tako je stvorio „Balkansku trilogiju“, od koje su prva dva albuma izdata, a treći je u pripremi.

Dobrodošli na letnji džez ArtLink festivala, poručuju iz direkcije.
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here